İngiliz ekonomisi resesyonda!

Ernst & Young'a bağlı "Item Club" isimli düşünce kuruluşu'na göre İngiliz ekonomisi resesyonda.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
LONDRA - İngiltere'de ekonomik tahminlerde bulunan bir düşünce kuruluşu, İngiliz ekonomisinin resesyonda olduğunu bildirdi.
Denetim ve danışmanlık firması Ernst & Young'a bağlı "Item Club" isimli düşünce kuruluşu, İngiltere'deki Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın (GSYH) geçen yılın son çeyreğinde daraldığını ve bu yılın ilk üç ayında da daralmasının beklendiğini kaydetti.
Düşünce kuruluşu Euro Bölgesi'ndeki borç sorunu çözülse bile İngiliz ekonomisinin bu yıl sadece yüzde 0,2 büyüyeceği tahmininde bulundu. Ülkedeki işsizlerin sayısının 300 bin kişi artacağını öngören kuruluş, böylece 3 milyona yakın kişinin işsiz olacağını kaydetti.
Item Club'ın ekonomi danışmanı Peter Spencer BBC'ye yaptığı açıklamada, "Muhtemelen teknik resesyondayız. Artan enflasyon geçen yıl tüketimi çok kötü etkiledi ve maalesef ihracatımızda Avrupa'nın payı büyük" dedi.
Kuruluş, İngiliz ekonomisinin 2014 yılına kadar normal büyüme seviyesine ulaşamayacağını, ekonominin 2013'de yüzde 1,75, 2014'te ise yüzde 2,8 büyüyeceği tahmininde bulundu.
İngiliz ekonomisi önceki yıl resesyondan çıkmış ancak geçen yılki büyüme hızı yüzde 0,5'i geçememişti.
Bu konularda ilginizi çekebilir