ING Bank, KOBİ ve ticari bankacılıkta atağa geçecek

Banka, 2011'de KOBİ ve ticari bankacılık hedeflerini kredilerde yüzde 21, mevduatta yüzde 35 olarak belirledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - ING Bank KOBİ ve Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yaprak Soykan, 2011 yılında KOBİ ve ticari bankacılık hedeflerini KOBİ'lerde yüzde 21, mevduatta yüzde 35 olarak belirlediklerini söyledi.

ING Bank, kasım, aralık aylarında Bursa, Konya, Kayseri ve Gaziantep'te düzenleyeceği "Biz Bize Sohbetler" toplantılarıyla KOBİ ve ticari müşterileriyle bir araya gelecek.

ING Bank KOBİ ve Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yaprak Soykan, "Biz Bize Sohbetler" öncesi düzenlenen basın toplantısında, KOBİ ve ticari bankacılığın ING Bank'ın Türkiye'deki büyüme hedefinde önemli bir lokomotif görevi üstleneceğini söyledi.

Soykan, 2009 yılında KOBİ ve ticari müşterilerine yaklaşık 7,5 milyar lira finansman sağladıklarını ve ING Grup'tan fon alımı ile ihracatçıya 1 milyar dolar döviz kredisi verildiğini kaydederek, yılsonu finansman hedeflerinin 12 milyar lira olduğunu bildirdi.

ING Bank'ın Anadolu'daki varlığını KOBİ ve ticari bankacılık müşterileriyle büyüteceğini ifade eden Soykan,"KOBİ ve ticari bankacılık müşterilerimizin her biriyle tek tek ilgilenebilecek iştah, istek, tecrübe, altyapı ve kaynağa sahibiz. Amacımız bizimle aynı hedefleri olan 'Anadolu Kaplanları'nı 'Anadolu Aslanları' yapmak" dedi.

Soykan, 2009 yılında, "Aslan KOBİ" ile KOBİ müşterilerine ulaştıklarına değinirken, 5 bin KOBİ ve ticari müşterilerine Ç.A.R.E (Çözüm Arama Ekipleri) ekipleriyle ulaştıklarını, onların, kriz dönemindeki ihtiyaç ve beklentilerini analiz edip, gerektiğinde kredilerini tekrar yapılandırdıklarını anlattı.

Hedef; en çok tercih edilen 3 banka arasında olmak

KOBİ ve ticari bankacılık kredilerinde bu yıl yüzde 20'lik büyüme hedefleri bulunduğunu belirten Soykan, 2011 yılında KOBİ ve ticari bankacılık hedeflerini kredilerde yüzde 21, mevduatta yüzde 35 olarak belirlediklerini, KOBİ kredilerinde yüzde 3 olan pazar paylarını 2013 yılında yüzde 5'e çıkarmak istediklerini, önümüzdeki 5 yılda KOBİ ve ticari bankacılık alanında "en çok tercih edilen ilk 3 banka" arasında olmayı hedeflediklerini bildirdi.

Verilen bilgiye göre, Eylül 2010 itibari ile aktif KOBİ ve ticari kredilerin büyüklüğü, 2,5 milyar lirası KOBİ, 3,6 milyar lirası ticari olmak üzere 6,1 milyar liraya ulaştı.

2010 yılı içinde reel sektöre yaklaşık 7,5 milyar lira kredi kullandırılırken, yılsonu kullandırım tutarının 12 milyar lira olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

KOBİ ve ticari bankacılık kredilerinin 2009 sonunda yüzde 37 olan toplam banka kredileri içindeki payı Eylül 2010 itibari ile yüzde 40'a yükseldi. 2011 sonunda, KOBİ ve ticari bankacılık kredi büyüklüğünün yaklaşık 8 milyar liraya ulaşması hedefleniyor, 2013 sonu hedefi ise yaklaşık 11 milyar lira düzeyinde bulunuyor.

"Biz Bize Sohbetler" 4 Kasım'da Bursa, 25 Kasım'da Konya, 2 Aralık'ta Kayseri, 9 Aralık'ta Gaziantep'te yapılacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir