İMKB'den 25. yıl için makale yarışması

İMKB ve Boğaziçi Üniversitesi borsa konuları hakkında makale yarışması düzenliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB),kuruluşunun 25. yılında Boğaziçi Üniversitesi ile birlikte ülkemizde sermaye piyasası ve borsa sektörünün gelişimine katkı sağlamak amacıyla uluslararası bir makale yarışması düzenliyor.

İMKB internet sitesinde duyurular bölümünde yer alan açıklamaya göre, İMKB ve Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nün, hisse senedi ve menkul kıymetler borsaları konularında, üç bilimsel araştırma makalesini ödüllendirecekler. Özellikle Türkiye ve dünyadaki hisse senedi ve menkul kıymetler borsaları hakkındaki güncel gelişmeler ile ilgili makalelerin yarışmaya katılmasının beklendiği belirtilen açıklamada, çalışmaların İngilizce olarak hazırlanmasının gerektiği vurgulandı.

Yarışmanın birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülleri sırasıyla 10.000, 7.500 ve 5.000 ABD doları olarak belirlendi.

Ödül sahibi yazarların, ödüllerini İMKB 25. Yıl Kutlamaları kapsamında Aralık 2010'da alacakları ifade edilerek, birinci olarak değerlendirilen bilimsel araştırmanın sahibinin, eserini sunma imkanına sahip olacağı kaydedildi.

Yarışmanın İMKB çalışanları dışında ulusal ve uluslararası düzeyde herkese açık olduğu, yarışmaya katılacak makalelerin daha önceden yayınlanmamış olmasının, 40 sayfayı geçmemesinin gerektiği belirtildi.

Çalışmaların, yazarın/yazarların özgeçmişleriyle birlikte 2 Ağustos 2010 Pazartesi gününe kadar "ise.competition@boun.edu.tr" adresine gönderilmesinin gerektiği de vurgulandı.

Ödül kazanan çalışmalar 24 Kasım 2010 Çarşamba günü duyurulacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir