İMKB'de yeni yılda yeni yönetim

İMKB'de 1 Ocak 2012'de yeni üyeler göreve başlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İMKB, Hüseyin Erkan'ın ardından yeni yıla yeni başkan ve yeni yönetimle girecek.

Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı ve AK Parti kurucularından Muharrem Karslı yönetiminde 26 Aralık 1985'de açılan, 3 Ocak 1986'da alım-satım işlemlerine başlayan İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB), 26. yıla girilmesinden birkaç gün sonra yeni yönetim iş başı yapacak. 

Resmi Gazetenin 2 Kasım 2011 tarihli mükerrer sayısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname uyarınca Yönetim Kurulu üye sayısı artan Borsada, Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerinin görev sürelerinin 31 Aralık 2011'de hiçbir işleme gerek kalmaksızın sona ermesiyle, 1 Ocak 2012'de yeni üyeler göreve başlayacak.

Bir kamu kuruluşu olan İMKB'de Yönetim Kurulu, mevcut haliyle aracı kurumlar, bankalar ve yatırım bankalarının yetkililerinden oluşuyor. İMKB Yönetim Kurulu, Hüseyin Erkan Başkanlığında Yusuf Serbest, Sudi Aydemir, Mehmet Osmanoğlu ve Berra Doğaner'den oluşuyordu. Borsanın 29 Kasım'da yapılan Olağanüstü Genel Kurulu'nda ise 3 yeni üyenin seçimi gerçekleştirilmişti. Olağanüstü Genel Kurul'da İMKB Yönetim Kurulunda yer alacak aracı kuruluş temsilcileri İş Yatırım Genel Müdürü İlhami Koç, Piramit Menkul Genel Müdürü Mehmet Osmanoğlu ve Başkent Menkul Murahhas Azası ve Yönetim Kurulu Üyesi Cavidan Konuralp olarak belirlenirken, Borsanın 2012 yılında 252 milyon 986 bin 728 lira gelir elde edeceği öngörülmüştü.

Bu konularda ilginizi çekebilir