İki günde bir mağaza açacak

Pazarlama çalışmalarına 5 yıl için 65 milyon euro ayıran Indesit, yıl sonuna kadar 162 yeni Hotpoint mağazası açacak. Hedef 2016'ya kadar satış noktasını iki katına çıkarmak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Ferhat POLAT
 
ANTALYA - Indesit Company, en yüksek büyüme gösterdiği pazarlardan biri olan Türkiye'de, Hotpoint markasıyla mağazalaşma atağına kalktı. 2016 sonuna kadar  pazarlama faaliyeti için 65 milyon euro yatırım yapmayı planlayan İtalyan beyaz eşya üreticisi, beş yıl sonunda bin mağaza açarak satış noktasını iki katına çıkaracak. Şirket 2012 sonuna kadar ise  162 yeni Hotpoint mağazası açmayı planlıyor. Türkiye beyaz eşya pazarında üçüncü sıraya yükselmeyi de hedefleyen şirket, reklam yatırımlarını da iki kat artıracak.
 
Türkiye'de Indesit ve Hotpoint markalarıyla faaliyet gösteren, Avrupa'nın ikinci büyük beyaz eşya üreticisi Indesit Company, yeni yol haritasını Antalya'da bayileriyle yaptığı toplantıda paylaştı.Indesit Company Doğu Avrupa Ticari Operasyonlardan Sorumlu Direktörü Michele Casamassima, toplantıda yaptığı konuşmada, Indesit olarak gelişmekte olan pazarlara odaklandıklarını belirterek, Türkiye'nin de bu pazarlardan biri olduğuna işaret etti. 
Doğu Avrupa'da geçen yıl yüzde 8.2 oranında büyüdüklerini kaydeden Casamassima,  bunun da üçte birini Türkiye'den sağladıklarını vurguladı. 
 
Türkiye'de organik bir büyüme planladıklarını ve sadece pazarlama çalışmalarına 5 yılda 65 milyon euroluk yatırım yapacaklarını söyleyen Casamassima, "2012 sonuna kadar 162 yeni Hotpoint mağazası açacağız. Bu neredeyse her iki günde bir yeni mağaza açılması anlamına geliyor. Bunlar yeni Hotpoint ürünlerinin sergilendiği mağazalarımız olacak. 2016 yılı sonuna kadar bin yeni Hotpoint mağazası açarak tüketicilere ulaştığımız satış noktası sayımızı ikiye katlamayı hedefliyoruz. Bu, her yeni mağazada ortalama 5 kişinin çalışacağını düşünürsek yaklaşık 5 bin kişiye iş imkânı anlamına geliyor" dedi. 
 
Türkiye'de sağlam bir büyüme rotası yakaladıklarını aktaran Ojetti, "Türkiye, stratejik konumu, dinamik iş gücü gibi avantajlarının yanı sıra son dönem imza attığı başarılarla da Indesit Company'nin en gözde pazarlarından biri haline geldi" dedi. 
 
Bu nedenle Türkiye'de agresif büyüme gerçekleştireceklerini kaydeden Ojetti, "Özellikle Hotpoint markasına çok önem veriyoruz. Mağaza yatırımlarımızın yanı sıra reklam yatırımımızı geçen yıla göre iki kat artıracağız" diye konuştu.  Indesit olarak Hotpoint markasının önemine değinen Indesit Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Neriman Ülsever de, Ariston markasının yavaş yavaş çekilerek yerini Hotpoint markasına bırakacağını söyledi. 
 
Küçük ev aletleri de pazarlanacak
Büyümede projenin bir parçasının da Hotpoint markalı küçük ev aletlerini Türkiye'ye getirmek olduğunu belirten Ülsever, bunun orta ve uzun vadeli bir proje olduğunu paylaştı.
Hotpoint'in marka bilinirliğinin daha yüksek olduğunu belirten Ülsever, "Stratejik pazarlarımızdan yola çıkarak yaptığımız tüketici araştırmalarımız, bu ortak karara varılmasında rol oynadı. Türkiye'nin de aralarında bulunduğu Ariston'un bilinirliği yüksek ülkelerde bir süre daha ürünler üzerinde markanın ismi Hotpoint-Ariston olarak devam edecek. Sonra ise sadece 'Hotpoint'i kullanacağız. Bugünden itibaren artık tüm iletişim kanallarında bu isim Hotpoint kullanılacak" ifadesini kullandı.
 
Hedef üçüncülük koltuğu
 
Indesit Company Türkiye Ülke Müdürü Andrea Ojetti ise Türkiye'de yüzde 8 pazar payı ile dördüncü büyük oyuncu olduklarını belirterek, hedeflerinin pazar payını yüzde 13-14'e çıkarmak olduğunu dile getirdi. Şu an 320 milyon euro olan cirolarını 2016 sonuna kadar iki katına çıkarmayı amaçladıklarını belirten Ojetti, "Hedefimiz Türkiye beyaz eşya pazarında üçüncülük koltuğuna oturmak" dedi. 
 
İhracatı 10 yılda 10 kat arttı 
 
2011 yılında Manisa'da 1 milyon 300 bin 896 adet soğutucu üretimi gerçekleştiren Indesit, üretimin yüzde 80'ini ihraç ederek 125.5 milyon dolar ihracat geliri elde etti. 2001'de 99 bin 137 adet olan ihracatını 10 kattan fazla arttıran Indesit, Ege İhracatçı Birlikleri tarafından Elektrik-Elektronik kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir