İhlas hisseleri Lehman Brothers'tan alındı

Hisse senetlerinin İhlas Ev Aletleri'ne iadesine karar verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Lehman Brothers Finance SA ile bir opsiyon anlaşması kapsamında teminat olarak verilen 8 milyon lot İhlas Holding A.Ş. hisse senetlerinin geri alınmasına ilişkin açılan davada, hisse senetlerinin Lehman Brothers'dan alınarak İhlas Ev Aletleri'ne iadesine karar verildiği bildirildi.

İhlas Ev Aletleri İmalat Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanan yazısında şunlar kaydedildi:

"Lehman Brothers Finance SA ile bir opsiyon anlaşması kapsamında teminat olarak verilen 8 milyon lot İhlas Holding A.Ş. hisse senetlerinin geri alınmasına ilişkin açılan davada, 22 Nisan 2010 tarihli celsede, davanın kabulü ile davalının (Lehman Brother Finance SA) sözleşmeden doğan taahhütlerini yerine getiremeyeceği ve ifa imkansızlığı bulunduğu anlaşıldığından davacıya (İhlas Ev Aletleri) ait dava konusu 8 milyon lot dava dışı İhlas Holding A.Ş. hisse senetlerinin davalıdan alınarak davacıya iadesine, ihtiyati tedbir kararının hükmün kesinleşmesine kadar sürdürülmesine, Yargıtay yolu açık olmak üzere oy birliği ile karar verilmiştir."

Bu konularda ilginizi çekebilir