İç ve doğu bölgeler donacak

Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor. Meteoroloji, iç ve doğu bölgeleri buzlanma ve don olaylarına karşı uyardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor. Erzurum'da hava sıcaklığı gece eksi 24 derece olarak ölçüldü. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, akşam saatlerinden sonra Artvin ve Ardahan çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Erzurum -24 dereceyi gördü

Orta Karadeniz üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkisini sürdürüyor.

Soğuk hava nedeniyle kent merkezlerindeki kaldırımlar buz tuttu, çatılarda buz sarkıtları oluştu. Bazı ev, işyeri ve araçların camlarının buz tutuğu görüldü. Sabah saatlerinde etkili olan pus, görüş mesafesinin düşmesine

neden oldu. Gece hava sıcaklığı eksi 24 derece olarak ölçülen Erzurum'da mevsimin en soğuk gecesi yaşandı. 1988-2010 yılları arası Kasım ayı sıcaklık ortalaması eksi 6 derece olan Erzurum'da, 2011 yılı 26 Kasım'da eksi 24 derece olarak kaydedildi.

Rize'deki kar yağışı

Rize'de etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapalı olan Rize-Erzurum kara yolunun Ovit Dağı mevkisini açmak için çalışma başlatıldı.Karayolları yetkilileri, yarından itibaren yoldan geçecek araçlara zincir takılması zorunluluğu getirildiğini kaydetti.

Bazı illerde hava durumu

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu (10)

ANKARA: Az bulutlu ve açık, sabah saatlerinde yer yer sisli (10)

İZMİR: Az bulutlu ve açık (13)

ADANA: Az bulutlu ve açık (18)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık (18)

SAMSUN: Parçalı bulutlu (8)

ERZURUM: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçecek. İl genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. (-6)

VAN: Az bulutlu ve açık geçecek. İl genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. (1)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (11)

Bölgelerde hava durumu

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde, gece ve sabah saatlerinde don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde, gece ve sabah saatlerinde don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu, zamanla kıyıları parçalı ve çok bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla kıyıları çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Artvin çevreleri kar yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimleri parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Ardahan çevreleri kar yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde, doğusunda kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve batısında hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir