”Hükümet sahte imzalarla değişik teklifi vermeye cüret ediyor”
MHP Grup Başkanvekili Vural, Anayasa değişiklik teklifinin yeniden imzaya açılmasını değerlendirdi
ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Anayasa değişiklik teklifinin yeniden imzaya açılmasını ''Bir Hükümet, çoğunluk partisi, sahte imzalarla Anayasa değişikliği teklifi vermeye cüret ediyor. Bu, Türkiye'nin ne kadar baskıcı, hukuk tanımaz şekilde yönetildiğini ortaya koyuyor'' şeklinde değerlendirdi.
Vural, Almanya ve Avusturya Türk Federasyonu üyelerini grup toplantı salonunda kabul etti.
Toplantıya girişinde gazetecilerin, Anayasa değişiklik teklifinin yeniden imzaya açılmasıyla ilgili sorularını yanıtlayan Vural, ''Sahte imza verdiklerini itiraf ettiler. Bir Hükümet, çoğunluk partisi, sahte imzalarla Anayasa değişikliği teklifi vermeye cüret ediyor. Bu, Türkiye'nin ne kadar vahim, baskıcı, hukuk tanımaz şekilde yönetildiğini ortaya koyuyor'' dedi.
''Bir milletvekilinin imzasının hukukuna sadık olmayanların, hukuk reformu adı altında Anayasa değişikliğini getirmeleri, hukuku ortadan kaldırma amacını taşımaktadır'' diyen Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Milletvekillerinin imzalarını böyle saptıranların yargıyı da siyasallaştırmak istedikleri açık seçik ortaya çıkmıştır. Türkiye tarihinde ilk defa bir çakma Anayasa değişikliği teklifiyle komisyon toplantıya çağrıldı. Bu çerçevede, bu irade olmadan, koskoca adamlar, Bülent Arınç, hepsi, dolaştılar. O sivil toplum örgütleri şimdi 'Arkasında imza olmayan bir metni imza varmış gibi gösterdiniz. Siz ne biçim bir yönetim anlayışına sahipsiniz?' diye sormazlar mı? Bu, hukuku siyasallaştırmak isteyen ve bir araç olarak kullanmak isteyen zihniyetin açığa çıkmasıdır. İyot gibi açığa çıktılar ama maalesef tuz koktu. Ne yapacağız sayın Başbakan?
Sayın Cumhurbaşkanı 'çizeriz altını' diyordu, ne oldu? 'Altını çizeriz' dediği zaman hukuku ayaklar altına almış olduğunu göstermiyor mu? Şimdi yaptığın işlemler içinde hangisinin altını çiziyorsun? Hukuka aykırı bir işlemi hukuka uygun hale getirmek için 'üzerini çizeriz' ifadesi bile Türkiye'yi nasıl baskıcı bir yönetim anlayışının yönetmek istediğini ortaya koymuştur. Türkiye'nin demokrasiden, hukuk devletinden geriye gidişinin önemli örneklerinden biridir.''
Vural, dernek üyelerini kabulünde yaptığı konuşmada da teklifin yeniden imzaya açılmasını ''hukukun ayaklar altına alınması'' olarak değerlendirdi.
Vural, ''Biz Anayasa değişikliğinin olabileceğini düşünüyoruz ama Anayasa hepimizin Anayasası. Uzlaşmayla hazırlanması lazım. 'Birlikte hazırlayalım' dedik ama uzlaşma komisyonu kurmaktan imtina ettiler'' dedi.
Vural, Anayasa değişikliğiyle ''yürütmenin yargı üzerindeki etkinliğinin artırılmak istendiğini'' savundu.