Hava temkinliye döndü

Dün coşkulu seyrin yaşandığı piyasalarda bugün temkinli seyir izlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İMKB, gün sonuna doğru toparlanarak kapanışını 13 puan artışla 56.461 puandan gerçekleştirdi. Dolar bugün 1.53 lira seviyelerinde el değiştirirken, faiz yüzde 9.4 - 9.5 bandında işlem gördü.

Piyasalar 1 trilyon dolarlık kurtarma paketinin getirdiği heyecanla dün adeta uçuşa geçti. Ancak ilk tepkinin ardından paketi enine boyuna değerlendiren piyasalarda hava temkinliye döndü. Paketin durgunluğa yol açabileceği yorumları kar satışlarında etkili oldu. Yatırım uzmanlarına göre yardım paketi; likidite hacminin genişlemesi, sonraki döneme yönelik olarak enflasyonist tehdidin artması ve faiz oranlarının yukarı çekilmesi gibi algılamaları kuvvetlendiriyor. Bu da piyasaları rahatsız ediyor.

Bu belirsizliğin yanı sıra Moody's'in Yunanistan'ın notunun önümüzdeki bir ay içinde düşürülebileceğine yönelik açıklaması da huzursuzluğu artırdı.

Öte yandan bu sabah Asya piyasaları da bütçe açıklarına ilişkin endişeler, Çin'de enflasyonun hızlanması ile ekonomik önlemlerin artacağı beklentileri ile birlikte bankaların daha fazla sermaye artırmaları gerekeceğine yönelik tedirginlik nedeniyle değer kaybetti.

Gün genelinde satış baskılı seyir izleyen endekslerde günün ikinci yarısında toparlanma emareleri de görüldü.

Bugün 55.460 – 56.519 puan aralığında hareket eden Bileşik Endeks, günü 13 puan artışla 56.461 puandan tamamladı. Gün sonunda 2.5 milyar liralık işlem hacmi oluştu.

Dolar 1.53 liranın üzerinde kaldı

Yurtiçinde dolar ise yeniden yönünü yukarı çevirdi. 1.53’ün üzerine çıkan dolar serbest piyasada 1.5350 liradan alıcı buluyor. Bankalararası işlemlerde en iyi alış/satış 1.5310/1.5355 TL düzeyinde. Öte yandan dün 1.31 seviyesinden dönen Euro/dolar paritesi ardından yönünü aşağı çevirdi ve 1.2667 seviyesine kadar indi. Parite şu sıra 1.2695 seviyesinde yer alıyor. Yurtiçinde euro 1.9500 TL ile dünkü kapanışının altında seyrediyor.

Tahvil-bono piyasasında ise yatay görünüm etkisini sürdürdü. 25 Ocak 2012 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz yüzde 9.46 seviyesinden günü tamamladı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir