Hatay'da çatışma: 3 şehit

Amanoslar kırsalında yürütülen operasyon sırasında çıkan çatışmada bir binbaşı, bir üsteğmen ve bir teğmen şehit oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

HATAY - Hatay'ın Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalında teröristlerin açtığı ilk ateş sonucu biri binbaşı 3 asker şehit oldu.

Hatay Valiliği'nce internet sitesi aracılığıyla yapılan açıklamada, saat 07.45 sıralarında İl Jandarma Komutanlığı tarafından Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalında icra edilen planlı operasyon faaliyeti esnasında, bölücü terör örgütü mensuplarının ormanlık bölgede ateş açtığı belirtildi.
Açılan ilk ateş sonucunda İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Binbaşı Erhan Dikmen, Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya ve Jandarma Teğmen Ahmet Tarım'ın şehit olduğu bildirildi.

Bölgede teröristlerin yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan geniş çaplı operasyonun devam ettiği, olayla ilgili soruşturmanın yetkili merciler tarafından yürütüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize sabır ve başsağlığı dileriz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur"  ifadeleri kullanıldı.

 Operasyon 'Heron'la sürüyor

İl Jandarma Komutanlığı'nca Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalında icra edilen planlı operasyon faaliyeti esnasında, ateş açarak 3 askerin şehit olmasına neden olan terör örgütü mensuplarının yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi için başlatılan geniş çaplı operasyon kapsamında bölgeye 350'si komanda olmak üzere 500 asker ile 100 özel harekat polisi sevk edildi.

Teröristlerin kaçış istikametlerinde insansız hava aracı "Heron" kullanılarak görüntü alınıp, arama yapıldığı belirtildi.

İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Başoğlu ve İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç da Dörtyol ilçesinde operasyonları yerinden yönetiyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir