Halkbank'ın kârı beklentiyi aştı

Banka üçüncü çeyrekte 503.76 milyon lira, 9 aylık dönemde ise 1.54 milyar net kâr elde etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Halk Bankası'nın 3. çeyrek net karı geçen yıl aynı döneme göre yüzde 5.9 artışla 503.76 milyon lira olarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Reuters anketinde bankanın 461 milyon lira net kar elde etmesi bekleniyordu. Halk Bankası'nın 9 aylık net karı da, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2 artışla 1.54 milyar lira oldu.

2011 yılında kredilerde yüzde 25 büyüme hedefleyen banka, 2011'in üçüncü çeyreği sonunda bu hedefe paralel bir büyüme kaydederek toplam kredi hacmini 72 milyar TL'ye çıkardı.

Özkaynak kârlılığı yüzde 26,2 olan Halkbank, KOBİ kredilerinde yüzde 12,2 pazar payıyla liderliğini sürdürüyor.

Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, Halkbank'ın reel sektöre verdiği desteği verimlilik odaklı bir stratejiyle sürdürdüğünü belirterek, yüzde 26,2'lik özkaynak kârlılığı oranının bunun en önemli göstergesi olduğunu söyledi.

2011'in son çeyreğinde de sektöre paralel bir kredi büyümesi hedeflediklerini vurgulayan Aslan sözlerine şöyle devam etti:

"Uluslararası piyasalarda dalgalanmanın arttığı bugünlerde, ölçek bankacılığı yapmak yerine küresel ekonomideki gelişmeleri iyi takip ederek Türkiye ekonomisi ve bankacılık sisteminin önceliklerine uygun bir kredilendirme stratejisi izliyoruz. Halkbank olarak, bankacılık sektörünün izlediği rotada her zaman rüzgârın yönünü en iyi hesaplayan ve en önde yol alan yarışçılardan biriyiz. Kârın sermayeye oranı açısından Türkiye'nin en kârlı bankası olma başarısını devam ettiren Bankamız, yılın son çeyreğinde de sürdürülebilir büyümesine devam edecek."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir