Haliç'e Fatih'in heykeli dikilecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Unkapanı köprüsünün denizin altına alınacağını ayrıca Haliç'e Fatih Sultan Mehmet heykeli dikileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beyoğlu'nda gerçekleştirilen toplu açılış törenine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, altyapı yatırımlarına dair açıklamalarda bulundu.

Fatih Sultan Mehmet'in bir heykelinin Haliç'e yerleştirileceğini söyleyen Topbaş, "Akıntının çok daha iyi olması için Unkapanı Köprüsü'nü denizin altına alıyoruz. Unkapanı Köprüsü dubalı köprü olmayacak. İhale aşamasına geldik, teklifler alınıyor. Buradan karşıya araçların direk geçişleri sağlanacak. Şu anda devam eden çok önemli projelerden biri Karaköy'den itibaren Koç Müzesi'ne kadar deniz üzerinden yürüme yolu yapıyoruz. 10 metre genişliğinde denizin üzerinde yüzer yol. 2 metresi bisiklet yolu 8 metresi yaya yolu. Fatih Sultan Mehmet Han heykelini koyuyoruz, denizin içerisine. Denizden şahlanmış bir heykel. Karaköy limanında gelen turistler yürüyerek geldikleri zaman Fatih’in heykelini burada görsünler, fotoğraf çeksinler." şeklinde konuştu.

Koç Müzesi'ne kadar geldikten sonra orada bir köprü olacağını belirten Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yürüyerek karşıya geçeceksiniz. Oradan yürüyeceksin Feshane'nin önünden iki tane ada var Haliç'te o adaların arasından Leonardo Köprüsü'yle karşıya geçeceksiniz. Leonardo da Vinci'nin, Kanuni döneminde ufak bir çizim yapmış, onu geliştirdik ve yapacağız. Oradan karşıya geçip Haliç'in sonuna kadar yürüyüş bandı oluşacak. Haliç'in diğer tarafından Eminönü'nden Fatih, Eyüp Sultan ve Gaziosmanpaşa tarafından devam eden tramvay yapacağız. İhalesini yaptık, şu anda inşaatı başladı. Yanında bisiklet yolu olacak. Küçükköy'e kadar gidecek bir iş."

Kabataş Meydanı projesine de değinen Topbaş, şunları söyledi:

"Finiküler oraya gelecek. Mahmutbey'den, Beşiktaş'tan gelen metro oraya gelecek. O metroyu Kabataş'tan sonra Salıpazarı'na Karaköy'e hatta Şişhane'nin altına kadar getireceğiz. Oradan bir yürüme tüneliyle Şişhane metrosuna bağlanacak. Aynı zamanda Kabataş'a gittiğiniz zaman isterseniz denizin altından yürüyerek Üsküdar'a geçeceksiniz. Daha nice işler. O meydanın altında ufak bir çarşısı, müzesi bin araçlık otoparkı ve Dolmabahçe Sarayı'nın önüne gelen tur otobüsleri onun altına park edecekler. Dışarıda hiç araba ve otobüs görmeyeceğiz. Modern iskelelerle her tarafa deniz ulaşımı sağlanacak. Bunların hepsini gerçekleşecek, inşaatları başlamış işlerden bahsediyorum."