Hakkari'de çatışma

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL -  Hakkari'de çıkan çatışma sonucu 6 asker ve 2 korucu şehit oldu.

Hakkari Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, huzur ve güven ortamını bozmak isteyen bir grup terör örgütü PKK mensubu 4 Ağustos 2012 tarihinde sınır hattındaki bazı üs bölgeleri ile merkeze bağlı Geçimli Jandarma Karakolu'na saldırı ve sızma teşebbüsünde bulunduğu belirtildi.
Çıkan çatışmalarda 6 askerin ve 2 geçici köy korucusunun şehit olduğu hatırlatılan açıklamada, 15 asker, 1 geçici köy korucusu ile 5 sivil vatandaşın yaralandığı kaydedildi.
Kaçan teröristlerin yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi için bölgede karadan ve havadan başlayan operasyonların devam edildiği ifade edilerek, çıkan çatışmalarda şimdiye kadar 14 teröristin etkisiz hale getirildiği ve etkisiz hale getirilen teröristlerden 3'ünün kadın olduğu vurgulandı.

Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi

Hakkari'de teröristlerle güvenlik güçleri arasında meydana gelen çatışmada 6 asker ve 2 korucu şehit olması, 15 askerin de yaralanmasına siyasiler tepki gösterdi.
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Erzurum'da gazetecilerin sorularını yanıtlarken "Terörle mücadelede kararlılığımız sürecek. Ramazan ayında yapılan bu saldırıyı kınıyorum. Terörle mücadelede kararlı tutum devam edecek. Saldırıda çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyonlar sürdürülmektedir" açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı'nın başsağlığı mesajı:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Twitter'daki hesabından yaptığı değerlendirmede, "Terör örgütü bu Ramazan ayında pervasızca bir plan içerisine girmişti. Buna fırsat vermemek için güvenlik güçlerimiz ön tedbiri alıp yoğun bir mücadeleye girdi. Maalesef yüreğimizi dağlayan şehitlerimiz var. Hepsine Allah'tan rahmet, ailelerine ve tüm milletimize de baş sağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile telefonla konuşup gelişmelerle ilgili bilgi aldı. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Gül, Hakkari'de 6 asker ve 2 geçici köy korucusunun şehit olması nedeniyle yaptığı açıklamada, "Hakkari'nin Geçimli köyündeki karakola teröristlerce düzenlenen saldırının ardından çıkan çatışmada 6 asker ve 2 geçici köy korucusunun şehit olması, 15 asker, 1 geçici köy korucusu ve 5 vatandaşın da yaralanmasından derin üzüntü duydum. Bu hain saldırıyı nefretle tel'in ediyorum" dedi.

Gül, Türkiye'nin, toplumsal barışın tesisi yönündeki sağduyulu yaklaşımlarından hiçbir şart altında vazgeçmeyeceğini, terörle mücadelesini demokrasiden ve hukukun üstünlüğünden taviz vermeden, en güçlü şekilde sürdüreceğini belirterek, "Terörle, şiddetle, kan ve gözyaşı dökerek hiçbir yere varılamayacağını; bu saldırıların Devletimizin otoritesini zaafa uğratamayacağını ve birlikte yaşama iradesine asla zarar veremeyeceğini; terör tehdidinin milletimizin kararlılığı, devletimizin gücü ve imkanlarıyla mutlaka ortadan kaldırılacağını herkesin görmesi gerekir" dedi.

Erdoğan'ın mesajı:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da yayımladığı mesajda "Terör örgütü, Ramazan ayında böyle kalleşçe bir saldırı düzenleyerek, bir kez daha bu ülkenin ve aziz milletimizin milli ve manevi değerlerine düşmanlığını sergilemiştir. Terör, er ya da geç kaybetmeye, yok olup gitmeye, milletin azim ve kararlılığı karşısında erimeye mahkumdur." dedi.
 

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir