Hakime Meclis’te uçan tekme

AK Partili vekillerle Eminağaoğlu arasında yaşanan tartışma kavgaya dönüştü. Ak Partili Zeyid Aslan, Eminağaoğlu’na uçan tekme atarken, iPad’ler, pet bardaklar, dosyalar havada uçuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA-  TBMM Adalet Komisyonu’nda HSYK kanun teklifinin görüşüldüğü gergin toplantıya AKP’li Zeyid Aslan'ın Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'na savurduğu uçan tekme damga vurdu. 

Aslan, daha önce de CHP'li vekillere ve Meclis'teki kadın gazetecilere yönelik küfürleri sözleriyle tepki görmüştü. Bugünkü kavgada erkek vekillerin yanı sıra kadın vekiller de birbirlerinin üzerine yürüdü. Kadın vekilleri erkekler ayırmakta zorlandı. Eminağaoğlu, 'Hayatımın ilk dayağını yedim' diye açıklama yaptı.

Uçan tekme attı

Komisyon, gergin geçen ilk günün ardından ikinci gün çalışmasına saat 14.00’te başladı. İyimaya, toplantıyı açmak üzere konuşurken, Eminağaoğlu kalkarak sabah katılımcı olmak istediklerini yazan dilekçelerinin işleme konulup konulmadığını sordu ve kürsüye doğru yürümeye başladı. Ak Partili vekiller, 'TBMM Komisyonu’nda dışarıdan gelen bir kişinin bu şekilde hareket edemeyeceği' uyarısında bulundu. Ak Partili vekiller, Eminağaoğlu’na, “Provokatör, eski günlerini mi özledin, milletin kürsüsüne gidemezsin' diye bağırdı. Bazı Ak Partili vekiller, Eminağaoğlu’nu kürsüden uzaklaştırmaya çalışırken bu sefer CHP’liler araya girdi. Bazı Ak Partili vekiller, Eminağaoğlu’nun, 'dışarı atılması' gerektiğini bağırarak söylerken, CHP’li vekiller karşı çıktı. Komisyonda hava bir anda gerildi.

Bir anda başlayan arbedede CHP’li ve Ak Partili vekiller arasında yumruklu kavga yaşandı. Eminağaoğlu’nun salondan ayrılmaması üzerine Aslan yerinden fırlayarak Eminağaoğlu’na doğru ilerledi ve bir komisyon sırasının üzerine çıkarak ‘uçan tekme’ attı. Aslan’ın tekmesi Eminağaoğlu’nun çenesini sıyırdı. Bazı Ak Partili vekillerin ellerindeki dosyalarla Eminağaoğlu’na vurduğu görüldü. Araya giren Ak Partili vekiller, Aslan’ı sakinleştirmeye çalışırken bazı Ak Partili vekiller, Eminağaoğlu’nu kolundan tutup komisyon salonundan dışarı çıkardı.

Komisyona ikinci kez ara

TBMM Adalet Komsiyonu Başkanı Ahmet İyimaya anayasaya aykırılığı oylatmak isteyince yine salon karıştı. Komisyon 17.30'a kadar ertelendi. CHP'liler, 'Böyle bir oylama yapamazsınız' diye itiraz ettiler.

iPad fırlattılar

Kavgada telefonlar, ipad’ler ve içi su dolu pet bardaklar havada uçuştu. Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli’nin yüzünün su şişesinin isabet etmesi nedeniyle şiştiği gözlendi.

CHP İstanbul Milletvekili Müslüm Sarı, kavgayı twitter hesabından an be an yazdı. Sarı, 'Komisyonda onlarca AKP milletvekili üzerimize saldırıyor. Kafamıza ipadler fırlatıyorlar Komisyonda can güvenliğimiz yok. Meclis Başkanı’nı derhal göreve çağırıyoruz. Bütün vatandaşlar bilmeli ki Meclis’te AKP kaba kuvvet uyguluyor. Ama asla vazgeçmeyeceğiz Adalet Bakanlığı’nın bürokratlarının iPad’i kafamda patladı. Halkın adaleti de onların kafasında patlayacak...' mesajları attı. Sarı, iPad’in kim tarafından fırlatıldığının belirlenmesi için Başkanlık Divanı’nını göreve çağırdı.

Kavga nedeniyle verilen aranın ardından komisyon görüşmelere 14.55’te yeniden başladı. CHP’li vekiller, 'İnsaf, kim olursa olsun bir insanın yüzüne tekme atılır mı insaf' diye tepki gösterdi. Aslan’ın toplantıya katılmaması dikkati çekti. CHP, savcılığa suç duyurusunda bulunma kararı alırken, komisyon salonundaki kameraların kayıtlarını talep etti.

HSYK kanun teklifinin görüşüldüğü gergin toplantıya AKP’li Zeyid Aslan'ın Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'na savurduğu uçan tekme damga vurdu. Aslan, daha önce de CHP'li vekillere ve Meclis'teki kadın gazetecilere yönelik küfürleri sözleriyle tepki görmüştü.

Bu konularda ilginizi çekebilir