Gürtaş Tarım, TT Motor'a ortak olacak

Gürtaş Tarım Yönetim Kurulu tarafından bugün yapılan toplantıda, TT Motor AŞ'ye iştirak edilmesine ilişkin karar alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Altınyağ Kombinaları AŞ, bağlı ortaklığı Gürtaş Tarım Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'nin TT Motor AŞ'ye iştirak etmesinin kararlaştırıldığını bildirdi.
Altınyağ'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, şirketin bağlı ortaklığı Gürtaş Tarım Enerji şirketi Yönetim Kurulunun bugün yaptığı toplantıda, TT Motor AŞ'ye iştirak edilmesine karar verdiği belirtilerek, iştirak prosedür ve işlemlerine ilişkin bilgi verildi.
Yapılan sözleşmeye göre iştirak prosedür ve işlemleri şöyle olacak:
"1. TT Motor A.Ş'nin sermaye artırımına iştirak edilmesi; TT Motor AŞ'nin sermayesinin 1 milyon 500 bin liradan 2 milyon liraya artırılması esnasında, artırılan 500 bin adet nominal değerli hisse senedi; TT Motor AŞ ortaklarının rüçhan hakları kısıtlanmak suretiyle 3 milyon 750 bin lira bedelle Gürtaş Tarım Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'ye tahsisli olarak satılacaktır.
Bu işlemle Gürtaş Tarım Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş, TT Motor AŞ'de ilk aşamada yüzde 25 oranında pay sahibi olacaktır. TT Motor A.Ş'nin sermaye artırımı için Altınyağ Kombinaları AŞ, 28 Aralık 2011 tarihinde ortakları Enver Çevik ve Masum Çevik'ten avans olarak 3 milyon 750 bin lira alacaktır.
2. TT Motor AŞ ortağı Fatma Neslihan Telli'den hisse senedi alma opsiyonu; Yapılan sözleşme ile Gürtaş Tarım Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'ye, TT Motor AŞ büyük ortağı Fatma Neslihan Telli'den 500 bin adet nominal değerli hissesini 15 Şubat 2012 tarihinden sonra, 3 milyon 750 bin lira bedelle satın alması opsiyonu tanınmıştır.
Yukarıda belirtilen her iki hisse alım işleminin gerçekleşmesinden sonra Gürtaş Tarım Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ, TT Motor AŞ'nin sermayesinin yüzde 50'sine sahip olacaktır."
Bu konularda ilginizi çekebilir