Güney Kore, BM'den K. Kore için yaptırım istedi

BM güvenlik Konseyi, Kuzey Kore ve Güney Kore'ye bölgede gerilimi tırmandıracak her türlü eylemden kaçırma çağrısında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SEUL/NEW YORK - Güney Kore, BM Güvenlik Konseyi'nin "Kuzey Kore'nin provokasyonundan sonra bu ülkeye karşı uygun önlemler almasını" istedi.

Güney Kore resmi heyetinde yer alan İleri Teknoloji ve Bilimler Enstitüsüsü profesörü Yoon Duk-yong, düzenlediği basın toplantısında, 46 denizcinin ölümüne yol açan olayın ardından başlatılan uluslararası soruşturmanın sonuçlarını BM'ye sunduğunu söyledi.

Yoon, "Elde ettiğimiz parçalardan yola çıkarak, torpilin modelini Kuzey Kore yapısı 'CHT02D' olarak tespit ettik" ifadesini kullandı.

BM güvenlik Konseyi de, Kuzey Kore ve Güney Kore'ye bölgede gerilimi tırmandıracak her türlü eylemden kaçırma çağrısında bulundu.

İki ülkenin temsilcileriyle ayrı ayrı yapılan görüşmelerden sonra Konseyin 15 üyesi, "Kore Yarımadası'nda istikrar ve barışın korunması için bölgede her türlü gerilimi tırmandıracak eylemden kaçınmalarını istediği belirtildi.

İki ülke arasındaki deniz sınırı yakınlarında 26 Martta, torpillenen Güney Kore gemisi batmış, Kuzey Kore'yi suçlayan Güney Kore resmen BM'ye başvurmuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir