Gün slogan atma zamanı değil

Hak-İş Konfederasyonu 12. Olağan Genel Kurulu'na katılan Erdoğan, terör saldırılarına değinerek birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "Gün slogan atma zamanı değildir, hamaset zamanı değildir, böylesine hassas bir gündemin reytinginden nemalanmak günü hiç değildir" dedi.

Erdoğan, JW Marriott Otel'de düzenlenen Hak-İş Konfederasyonu 12. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Başbakan Erdoğan, yaptığı konuşmada, terör saldırılarına değinerek, "Türkiye'de ne zaman toplumsal uzlaşmanın ve barışın tesisi, demokrasinin tahkimi, adaletin ve özgürlüklerin geliştirilmesi yönünde adımlar atılsa, hemen akabinde bu türden ağır saldırılara maruz kalıyor" dedi.

Teröre destek veren Avrupa ülkelerine tepki

Teröre destek veren Avrupa ülkelerine de tepki gösteren Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu ülkede siyaset yapacaksınız, bu milletten oy isteyeceksiniz, sonra bu milletin yediden yetmişe kan ağladığı bir günde bu ağır insanlık suçunun adını koymaya diliniz varmayacak. Bunun izahı yoktur, anlaşılabilir, kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Milletimiz suçlunun adını koyamayan, terörü mahkum edemeyen, bu menfur cinayetleri işleyenleri lanetleyemeyen bu zihniyeti asla unutmayacaktır..Türkiye'nin sayısız uyarı ve başvurularına rağmen boynunda suç yaftasıyla dolaşan bu cinayet örgütünün faaliyetlerini engelleyemeyen o yönetimler, Avrupa için yüz karasıdır. Ellerine geçen her fırsatta Türkiye aleyhinde kanaatler serdetmeyi alışkanlık haline getiren çeşitli ülkelerin yönetimleri, bilsinler ki bu ağır suçtan onların hissesine de bir kara leke düşecektir"

Gün slogan atma zamanı değil

"Gün slogan atma zamanı değildir, hamaset zamanı değildir, böylesine hassas bir gündemin reytinginden nemalanmak günü hiç değildir" diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz böyle zor zamanlarda sabır ve metanetini koruyabilen, ortak aklı harekete geçirebilen, soğukkanlılığını muhafaza edebilen bir milletiz. Doğrudan birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, toplumsal huzur ve istikrarımıza yönelen bu türden ağır badirelerden de bu dirayetimizle, bu metanetimizle bir bütün olarak çıkıyoruz ve çıkacağız"

Tarihinde yapılmamış yatırımlar gerçekleştirildi

Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine tarihinde yapılmayan yatırımların son 9 yılda gerçekleştirildiğini belirterek, "Düşünebiliyor musunuz bir havaalanı inşa edeceksiniz onu istemeyen bir terör örgütü ve orada şehri, insanları tehdit eden bir terör örgütü. Aynı şekilde açılışlar yapacaksınız, halkını tehdit eden bir terör örgütü. Yollar yapacaksınız, duble yollar, müteahhit firmaların makinelerini yakan bir terör örgütü. Bu mudur benim Kürt kökenli vatandaşlarımı seven anlayış.

Böyle bir zihniyet olabilir mi? Bunlar, hiçbir zaman benim Kürt kardeşlerimin temsilcisi olmadı ve olamayacaklardır" dedi. Terörle mücadele konusuna da değinen Erdoğan, "Hükümet olarak hem hukuku ve demokrasiyi, hem insanlarımızın birlik ve dirliğini korumakta, hem de terörle ödünsüz mücadeleyi sürdürmekte kararlıyız" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir