Greenspan: İşsizlik yakın bir zamanda azalacak gibi görünmüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD Merkez Bankası Federal Reserve'in eski başkanı Alan Greenspan, ABD'de işsizliğin yakında bir zamanda azalmasının çok zor odluğunu ve ekonomik toparlanmanın yavaş ve yorucu olacağını söyledi. Greenspan ayrıca hisse senedi piyasalarında yaşanan düşüşle ilgili endişelerini de dile getirdi.

Greenspan, ABD'de resesyon süreci sona ermiş olsa da yılın önemli bir bölümünde işsizlik oranının yüzde 9 ila 10 arasında kalacağını öngördü. Greenspan, kongre açısından atılacak en doğru adımın, istihdam yaratılmasına yönelik adımlar atılması olduğunu ve bu amaçla küçük işletmelere bazı vergi muafiyetleri getirilebielceğini söyledi.

Küçük işletmlerin büyük bir istihdam yaratma potansiyeli olduğunu belirten Greenspan, "Ancak iş yapamadıkları sürece kimseye istihdam sağlayamazlar dedi.

Greenspan hisse senedi piyasalarında yılbaşından bu yana yaşananların "bir uyarı sinyalinden fazlası" olduğunu belirterek, hisse senetlerinin değerinin yanlızca bazı kağıtların karı anlamına gelmediğini akisne ekonomik aktivite üzerinde önemli etkileri olduğunun hatırlanmasını istedi. Greenspan bu konuda ise "Hisse senedi piyasalarındaki düşüş devam ederse ben de daha fazla endişeleneceğim" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir