Görevim; kimse alınmasın

Şahin, Genelkurmay'dan detaylı açıklama istemesine ilişkin değerlendirme yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KARAMAN - TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, "Bugün Genelkurmay Başkanımızın bir basın toplantısı vardı. Bu bir açıklamadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olarak, milletimizin hissiyatını dile getirmek benim görevimdir. Çünkü Türkiye Büyük Millet Meclisi yasama organı olduğu kadar denetim organıdır ve kuvvetler ayrılığı ilkesi gereği yürütmenin dışında başka bir organdır. Tabi ki, denetim görevimizi de yapacağız, eksikler olursa bunu da söyleyeceğiz. Milletimizin beklentilerini dile getireceğiz. Bundan kimse alınmasın, darılmasın" dedi.

Şahin, Karaman Valiliği'ni ziyaretinin ardından çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin "Genelkurmay'dan detaylı bir açıklama istemiştiniz, hala bir açıklama gelmedi" sözleri üzerine Mehmet Ali Şahin, şöyle konuştu:

"Bugün Genelkurmay başkanımızın bir basın toplantısı vardı. Bu bir açıklamadır. Bakın ben biraz önce ifade ettim, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olarak, milletimizin hissiyatını dile getirmek benim görevimdir. Çünkü Türkiye Büyük Millet Meclisi yasama organı olduğu kadar denetim organıdır ve kuvvetler ayrılığı ilkesi gereği yürütmenin dışında başka bir organdır. Tabi ki, denetim görevimizi de yapacağız, eksikler olursa bunu da söyleyeceğiz. Milletimizin beklentilerini dile getireceğiz. Bundan kimse alınmasın, darılmasın, biz sadece bir an önce netice alınmasını arzu ediyoruz ve terörle mücadele eden kahraman evlatlarımızı teşvik ediyoruz, onların biran önce netice alması konusunda gayretlendirmek istiyoruz. Kimse benim açıklamalarımı farklı yerlere lütfen çekmesin."

Şahin, "Batman'da bir BDP milletvekili çocuklarınızı askere göndermeyin çağrısı yaptı. Bu konuda neler söylersiniz?" sorusuna karşılık, "O çok apaçık bir suçtur, kuşkusuz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını askerlikten soğutma anlamını taşıyan bir ifadedir, ben savcı değilim yargı mensubu değilim, hukukçuyum, bunun ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum. Son derece talihsiz yanlış bir beyandır, eğer onu milletvekili sıfatını taşıyan biri söylemişse, talihsizlik çok daha büyüktür kuşkusuz. Gerekli merciler yasaların gerektirdiği işlemi yaparlar" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir