Girişimciler için 8 milyon euro bütçeli İŞGEM kuruldu

Osmaniye’nin sosyo-ekonomik gelişimine katkıda bulunmak, girişimciliğin güçlendirilmesini sağlamak amacıyla AB ve Türkiye tarafından finanse edilen 8.3 milyon euro bütçeli İş Geliştirme Projesi tamamlandı. 38 iş yerinin olduğu İŞGEM’de girişimcilerin işlerini geliştirmeleri amaçlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eray ŞEN

Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye tarafından ortaklaşa finanse edilen, yaklaşık 8.3 milyon euro bütçeli Osmaniye İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Projesi tamamlandı. Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde inşa edilen İŞGEM kampüsünde girişimciler için yapılan 38 iş yerinin yanı sıra, toplantı salonları, bilgisayar ve eğitim merkezi, konferans salonu, sergi alanı, kafeterya gibi ortak kullanım alanları bulunuyor.

Osmaniye İŞGEM Müdürü Bilgen Gaye Yalpa, projenin, ilin sosyo- ekonomik gelişimine katkıda bulunmak için, girişimciliğin güçlendirilmesi hedefi doğrultusunda geliştirildiğini ve Osmaniye Valiliği’nin koordinasyonunda yürütüldüğünü söyledi. KOBİ’leri ekonomik ve teknolojik değişikliklere ayak uydurabilen, iş hayatında bilgiyi ve inovasyonu temel alan, bölgesiyle ve dış dünyaya bağ kurup güvenle ticaret yapabilen işletmelere dönüştürmeyi hedeflediklerini belirten Yalpa, Osmaniye İŞGEM’de 125 ve 200 metrekarelik 16’şar ve 500 metrekarelik 6 adet ‘işlik’ bulunduğunu açıkladı. Yalpa “Girişimcilerin işlerini kurmasına ve büyütmesine yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Onlara uygun koşullarda iş yeri mekanı, finans kaynaklarına erişim imkanı nı, destek ağlarına ulaşım, ortak kullanım alanları ve altyapı, iş-işletme geliştirme danışmanlığı, yönetsel ve mesleki eğitimler sağlıyoruz” dedi.

Piyasa fiyatlarının altında kiralanıyor

Osmaniye İŞGEM’de bulunmak isteyen işletmelere piyasa fiyatlarının altında kiralık ofis alanı, elektrik, su ve gaz hizmetlerinden indirimli tarifelerle yararlanma olanağı verildiğini, park, temizlik gibi konularda avantajlar sunulduğunu anlatan Yalpa “Merkezimiz, bölgesel kalkınmaya güç katmak için yereldeki girişimcileri desteklemektedir. Planlı, sürdürülebilir başarılı işletmeler kurulmasını, kentteki sektörel çeşitliliğin artırılmasını, KOBİ’lerin rekabet ve pazarlama güçlerinin iyileştirilmesini, birlikte çalışma ruhu ile ortaklık kültürünün oluşturulmasını, insan kaynakları ve sermaye gücünün kentte tutulmasını ve büyümesini hedefliyoruz” diye konuştu.

Üç yıl yararlanma olanağı veriliyor

‘Kuluçka merkezi’ olarak da adlandırılan merkezdeki 14 işliğin, halihazırda 12 firma tarafından kiralandığını söyleyen Yalpa “Bunlardan üç tanesi aktif olarak üretim yapıyor. Diğerleri sözleşmeleri daha sonra imzaladığı ya da kullanacakları makinelerini bekledikleri için henüz üretime başlamadılar” bilgisini verdi.

Projede öncelikli sektörlerin bulunduğunu, bunların başında OSB içinde bulundukları için demir-çeliğin geldiğini, ardından fıstık, zeytin, otomasyon gibi alanların yer aldığını belirten Yalpa “Ama bu bir kısıt değil, iş yapmak, üretim yapmak isteyen herkese kapılarımız açık. Tek şartımız OSB’nin yönetmeliğine uygun üretim yapılması” dedi. İŞGEM’den yararlanma süresinin üç yıl olduğuna dikkat çeken Yalpa, “Amaç yeni girişimcilere, en kırılgan oldukları ilk üç yılda destek vererek onları ayakta tutabilmek. Biz onlara üç yıl boyunca hem eğitim hem danışmanlık hizmeti vereceğiz. Kendi kendilerine ayakta kalabilmelerini sağlayacağız. Üç yılın sonunda onları mezun edip, yeni girişimcileri dahil edeceğiz” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir