GİP'teki ortaklıklara 'sınırlı bağımsız denetim' yok

Gelişen İşletmeler Piyasası Listesi'ndeki ortaklıklar sınırlı bağımsız denetim kapsamından çıkarıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Sermaye Piyasası Kurulu'nun Sermaye Piyasasında Bağımsız Denetim Standartları Hakkındaki Tebliğ'de değişikliğe gidildi.

İMKB Gelişen İşletmeler Yönetmeliği kapsamında payları Gelişen İşletmeler Piyasası Listesi'nde yer alan ortaklıklar sınırlı bağımsız denetim kapsamında olmayacak.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun Sermaye Piyasasında Bağımsız Denetim Standartları Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tebliğ'de Aracı kurumlar, Portföy yönetim şirketleri, Yatırım fonları, Yatırım ortaklıkları, Konut finansmanı fonları, Varlık finansmanı fonları, İpotek finansmanı kuruluşları, Hisse senetleri menkul kıymet borsalarında veya teşkilatlanmış diğer piyasalarda işlem gören anonim ortaklıklar ve Kanun'da düzenlenmiş ve anonim şirket olarak faaliyette bulunan borsalar, teşkilatlanmış diğer piyasalar ve takas ve saklama kuruluşlarının işletmelerin, Kurul tarafından yayımlanan finansal raporlama standartlarına ilişkin düzenlemelerdeki özel hükümler saklı kalmak kaydıyla, altı aylık ara dönem finansal tabloları inceleme (sınırlı bağımsız denetim) kapsamında olduğu anımsatılarak yapılan değişiklikle birlikte “İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Gelişen İşletmeler Yönetmeliği kapsamında payları Gelişen İşletmeler Piyasası Listesi'nde yer alan ortaklıkların altı aylık ara dönem finansal tabloları inceleme (sınırlı bağımsız denetim) kapsamında değildir” hükmü maddeye eklendi.

İşlem sıralarının 30 işgününden fazla süre durması

Ayrıca Sermaye Piyasası Kurulu'nun Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ de Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Gelişen İşletmeler Yönetmeliği kapsamında payları Gelişen İşletmeler Piyasası Listesi'nde yer alan ortaklıkların üç ve dokuz aylık finansal tablo düzenleme ve ara dönem faaliyet raporu düzenleme yükümlülükleri bulunmayacak.

Ayrıca sermaye piyasası araçları bir borsada işlem gören ortaklıklar, işlem sıralarının 30 işgününden fazla süre ile durdurulması halinde ve bu halin devamı süresince ara dönem finansal tablo düzenleme ve ara dönem faaliyet raporu düzenleme yükümlülüklerinden muaf olacaklar.

Bu konularda ilginizi çekebilir