GE Capital, Garanti hisselerini satıyor

GE Capital, Türkiye'deki bankacılık faaliyetlerinden çıkma kararı aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - General Electric (GE) Capital Global Banking, elinde bulunan yüzde 20,85'lik Garanti Bankası hisselerini satma kararı aldı.

GE Capital Global Banking'den yapılan yazılı açıklamada, bu kararın, GE'nin altyapı ve teknoloji gibi temel endüstriyel iş kollarındaki yatırımlarını artırarak, finansal hizmetler bilançosunu azaltıp, daha küçük ve spesifik alanlara odaklı bir GE Capital yaratmak doğrultusunda uyguladığı küresel hedeflerinin sonucu olduğu belirtildi.

GE Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Kürşat Özkan, konuya ilişkin değerlendirmesinde şunları kaydetti:

"Garanti Bankasındaki yatırımımızı gözden geçirme yönünde aldığımız karar, Garanti Bankasının başarılı performansının ve GE'nin portföyü çerçevesindeki bu yatırımın cazibesinin bir sonucudur. Bu gelişme, Türkiye'nin, GE'nin endüstriyel yatırımları için heyecan verici ve önemli bir lokasyon olduğu gerçeğini değiştirmemektedir"

GE, küresel krizin etkisiyle ABD ve Avrupa’da finans portföyünde küçülmeye gitti. Geçtiğimiz yıl Mart ayında açıklama yapan GE Türkiye Genel Müdürü Kürşat Özkan, Türkiye'de portföy küçülmesinin söz konusu olmadığını açıklamıştı.

İlk hisse alım hakkı Doğuş'un

Haberturk'un haberine göre GE ve Doğuş Grubu arasındaki anlaşmaya göre, ilk hisse alım hakkı Doğuş Grubu’nda bulunuyor. Satış için geçtiğimiz günlerde biraraya gelen taraflar anlaşamadı. Bu nedenle de GE, Garanti’deki hisselerini satmak için yatırım bankası JP Morgan’a yetki verdi.

Bankacılar, GE’nin elindeki yüzde 20.85’lik hisse için önümüzdeki dönemde yine Doğuş Grubu'yla masaya oturacaklarını belirtiyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir