Garanti, kriz sonrası yeni döneme ışık tutacak

"Garanti Gelecek Zirvesi: Küresel Değişimin İzinde" başlıklı konferans 9 Haziran 2010 Çarşamba günü İstanbul'da düzenleyecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Garanti Bankası, küresel oyunda kriz sonrası yeni dönemi ve dünyanın olası yeni düzenini tartışmaya açacağı "Garanti Gelecek Zirvesi: Küresel Değişimin İzinde" başlıklı konferansı, 9 Haziran 2010 Çarşamba günü İstanbul'da düzenleyecek. 
Garanti Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, konferansa, dünyaca ünlü iki uzman, Singapur Ulusal Üniversitesi Kamu Yönetimi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kishore Mahbubani ve Financial Times Gazetesi Baş Ekonomi Yorumcusu Martin Wolf katılacak. Uzmanlar toplantıda, 2010 ve ötesinde küresel ekonomik güç dengesinin Batı'da mı kalacağı yoksa Doğu'ya mı kayacağı yönündeki projeksiyonları tartışmaya açacak.
Zirvenin sonunda, Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Osman Ulagay'ın koordinatörlüğünde düzenlenecek panel bölümünde, değişen dünya koşullarında Türkiye'nin geleceği ve konumu ele alınacak. Toplantıya konuk panelist olarak katılacak Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet İnsel, İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, Referans Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can Sağlık, Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fuat Keyman ve Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Meral Tamer gibi uzmanlar, sorularıyla katkıda bulunacak.
Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen
Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, Garanti Gelecek Zirvesi'nin, dünyayı ve Türkiye'yi yakından ilgilendiren küresel sorunları, eğilimleri gündeme getirecek, konuyla ilgili tüm birey ve kurumları içine alacak bir tartışma platformu olarak tasarlandığını kaydetti.
Özen, bu yıl başlatacakları bu konferansı önümüzdeki yıllara da taşıyarak, küresel konjonktür tartışmalarını gündeme getiren uluslararası bir 'konferanslar dizisi' haline getirmeyi hedeflediklerini, bu kapsamda ilk toplantının gündemini, küresel bir değişim sürecinin yaşandığı günümüzde, dünyanın sayılı ekonomileri arasına gireceğine inandıkları ülkemizin geleceğini etkileyecek eğilimleri incelemeye ayırdıklarını bildirdi.
Zirve için www.garantigelecekzirvesi.com adresinde bir internet sitesi oluşturuldu. Zirveyle ilgili ayrıntılı bilgilere yer verilen site aracılığıyla, konuşmacılara yöneltmek istediği soruyu gönderen ilk 50 kişi, Garanti Gelecek Zirvesi'ni izlemeye hak kazanacak. Sorular, panel bölümünde değerlendirilecek.
Bu konularda ilginizi çekebilir