Garanti, 350 milyon lira temettü dağıtacak

Dağıtımın en geç 30 Nisan'a kadar yapılması kararlaştırıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Garanti Bankası, 2009 yılı karından hissedarlara nakit 350 milyon lira temettü dağıtılması ve dağıtımın en geç 30 Nisan 2010 tarihine kadar yapılması teklifinin olumlu oy çokluğuyla kabul edildiğini bildirdi.

Garanti Bankası'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, bankanın bugün yapılan 2009 hesap yılına ait olağan Genel Kurulunda alınan kararlara ve görüşülen konulara ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Toplantıda, Genel Kurul toplantı tutanaklarının imzalanması, Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ve Denetçi Raporlarının onaylanmaları olumlu oy çokluğuyla onaylandı.

2009 yılı bilanço, kar-zarar hesaplarının onaylanması, 2009 yılı karından hissedarlarımıza nakit 350 milyon lira temettü dağıtılması ve dağıtımın en geç 30 Nisan 2010 tarihine kadar yapılması teklifi olumlu oy çokluğuyla kabul edildi."

Açıklamada, banka Ana Sözleşmesinin 'Tahvil Çıkarılması' başlıklı 8. maddesi ve 'Geçici Madde 2'nin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı onayından geçmiş şekliyle Genel Kurulun onayına sunulduğu ve oy çokluğuyla kabul edildiği kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir