Garanti, 300 milyon dolarlık seküritizasyon kredisi aldı

Bankanın, yurt dışı piyasalarından sağladığı kredinin, 225 milyon dolarlık kısmı SMBC Nikko Securities America Inc., WestLB AG ve Wells Fargo Securities LLC'den alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Garanti Bankası, yurt dışı piyasalardan 300 milyon dolar karşılığı seküritizasyon kredisi sağladı.

Garanti Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamada, bankanın, havale akımlarına dayalı seküritizasyon programı altında gerçekleştirdiği toplam 300 milyon dolar karşılığı tutardaki işlemle yurt dışı piyasalardan uzun vadeli finansman sağladığı bildirildi.

Açıklamada, 5'er yıl vadeli iki dilim halinde düzenlenen işlemin Fitch tarafından A- seviyesinde derecelendirildiği, kredinin 225 milyon dolar tutarındaki diliminin SMBC Nikko Securities America Inc., WestLB AG ve Wells Fargo Securities LLC tarafından, 50 milyon euro tutarındaki diliminin ise Standard Chartered Bank tarafından temin edildiği belirtildi.

Söz konusu kaynağın, kriz sonrası dönemde bir Türk bankasının sadece özel yatırımcılardan oluşan bir gruptan sağladığı ilk seküritizasyon kredisi olma özelliği taşıdığı vurgulandı. Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Tolga Egemen, konuya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu işlem, Lehman Brothers'ın batmasından sonra neredeyse kapanmış olan seküritizasyon piyasasının normale dönüşünün ilk örneği olarak Türk bankaları için önem arz ediyor. İşlem ile Garanti'nin seküritizasyon yoluyla elde ettiği uzun vadeli yurt dışı kredilerin toplamı 5,6 milyar doları aşmış oldu. İki dilimi de A- seviyesinde derecelendirilen işlem, Garanti'nin havale akımlarına dayalı seküritizasyon programının istikrarlı ve güçlü yapısını ortaya koyuyor."

Garanti Bankası seküritizasyon kredisini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği açıklamayla da duyurdu.

Bu konularda ilginizi çekebilir