Fitch'den İtalya'ya iyi haber

İtalya parlamentosunda kabul edilen tasarruf paketi, ülkenin kredi notu üzerindeki baskıları hafifletti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, İtalya'nın tasarruf paketinin ülkenin kredi notu üzerinde yakın vadedeki baskıları hafiflettiğini bildirdi.
Fitch yaptığı açıklamada, Başbakan Mario Monti'nin, 2013 yılında bütçe dengesine ulaşmada güvenilirliğini güçlendiren tasarruf paketinin yakın vadede ülkenin kredi notu üzerindeki baskıları hafiflettiğini kaydetti.
Kuruluş, ülkenin "A " olan uzun vadeli kredi notunun görünümünün negatif olmasının, İtalya'nın büyümeyi destekleyici önemli yapısal reformlarına ihtiyaç duyulduğunu ve gelecek yıl ağır borç ödemesi öncesinde tahvil piyasalarına hala girmesini yansıttığını kaydetti.
Fitch yaptığı açıklamada, "ülkenin negatif olan kredi notu görünümünün aynı zamanda Euro Bölgesi'nde süregelen borç krizini de yansıttığını", ekim ayında dikkat çekildiği gibi İtalya'nın mali hedeflerinin, ülkenin borcunun sürdürülebilirliği konusundaki güven krizinin aşılmasında yardımcı olabileceğini vurguladı.
Son tasarruf paketiyle İtalya Hazinesi, gayri safi yurtiçi hasılasının (GSYH) yüzde 1,3'üne denk gelen yıllık ortalama 20 milyar avro ek tasarruf elde etmeyi planlıyor.
Bu ek tasarrufun, gelecek yıl İtalya ekonomisinde beklenen hafif gerilemeyi karşılayacağı ve 2013 yılında bütçe dengesini sağlamak için en az 12 milyar avro ek mali tedbir gerektiği ifade edildi.
İtalya hükümetinin kısa süre önce açıkladığı ekonomik liberalleşme planlarının cesaret verici olduğu da kaydedildi.
Bu konularda ilginizi çekebilir