FİSKOBİRLİK yöneticilerine beraat

Haklarında "denetim görevini ihmal ederek zimmet ve irtikapa neden olmak" suçundan davada açılan FİSKOBİRLİK yöneticilerinin beraatına karar verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
GİRESUN - Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, Genel Müdür Mehmet Sargın ile yönetim ve denetleme kurulu üyelerinin, "denetim görevini ihmal ederek zimmet ve irtikapa neden olmak" suçundan yargılandıkları dava sanıkların beraatı ile sonuçlandı.
FİSKOBİRLİK'in Bulancak delegesi Özdemir Bozatlıoğlu tarafından, Bayraktar ve yönetim kurulu üyeleri hakkında, Giresun Cumhuriyet Başsavcılığına 'görevi ihmal ve kötüye kullanma' iddiasıyla suç duyurusunda bulunmasının ardından açılan davaya Giresun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.
Duruşmaya sanıklar katılmazken şikayetçi Özdemir Bozatlıoğlu ile taraf avukatları hazır bulundu.
Savunmaların ardından mahkeme heyeti, sanıkların iddia edilen suçu işlediklerine dair cezalandırılmalarına yeterli kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği, suçu işlediklerinin sabit görülmediği gerekçesiyle beraatlarını kararlaştırdı.
Duruşmanın ardından adliye binası önünde basın mensuplarına açıklamada bulunan FİSKOBİRLİK Bulancak delegesi Özdemir Bozatlıoğlu, mahkemenin kararına saygılı olduklarını, ancak karar için temyize gideceklerini belirterek, "Biz mücadelemizi üretici adına yapıyoruz ve sonuna kadar da gideceğiz. Mahkemenin aldığı bu karar son aşama değil ve kararı temyize götüreceğiz" dedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir