Fenerbahçe'nin yerine Trabzonspor

UEFA istedi; Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne Fenerbahçe'nin yerine Trabzonspor katılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Fenerbahçe'nin 2011-2012 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılamayacağı yerine Trabzonspor'un katılmasının kararlaştırıldığı açıklandı.

TFF Yönetim Kurulu'nun olağanüstü toplantısının ardından yapılan açıklamada, UEFA'nın bu yöndeki talebini federasyona gönderdiği yazıda belirttiği ifade edilip gelişmeler aktarılarak, "TFF Yönetim Kurulu'nun yapmış olduğu olağanüstü toplantıda gerek Fenerbahçe'nin maruz kalabileceği ağır disiplin yaptırımları gerekse Türkiye Futbol Federasyonunun, yani ülkemizin maruz kalabileceği disiplin yaptırımları göz önünde bulundurularak, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün bu sezon UEFA

Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men edilmesine karar verilmiştir" denildi.

UEFA'nın talebiyle bu kararı aldık

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılmasını men etme kararını kendilerinin aldığını belirterek, "Ama UEFA'nın talebi doğrultusunda bu kararı aldık" dedi.

Başkan Aydınlar, UEFA'nın adı şike soruşturmasına karışmasına rağmen Avrupa kupalarında devam eden diğer takımlara neden yaptırım uygulamadığının sorulması üzerine de "Diğer takımlar Avrupa Ligi'nde oynuyorlar. UEFA, Şampiyonlar Ligi'ne çok büyük önem veriyor. UEFA Avrupa Ligi için şu an böyle bir karar yok" ifadesini kullandı.

Devler ligine Trabzonspor gidecek

UEFA, internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, UEFA Başkanı ile İcra Komitesi'nin 4 üyesinden oluşan Acil Durum Paneli'nin, Türkiye Futbol Federasyonunun men kararını almasının ardından toplandığını ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yarın belirlenecek gruplara, Süper Lig'de geçen sezonu ikinci sırada tamamlayan Trabzonspor'un dahil edilmesini kararlaştırdığını bildirdi.

Açıklamada, Trabzonspor'un Athletic Bilbao ile yarın yapacağı Avrupa Ligi rövanş karşılaşmasının iptal edildiği de kaydedildi.

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener, UEFA'nın Avrupa Şampiyonlar Ligi'nden men edilen Fenerbahçe'nin yerine grup maçlarına Trabzonspor'u dahil etmesiyle ilgili olarak, "Hak ettiğimiz bir ödüldü" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir