Fatih Projesi'nde pilot uygulama Şubat'ta başlıyor
Fatih Projesi'nde ilk pilot uygulama şubat ayında yurt genelinde başlayacak.
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 570 bin sınıf, 40 bin okula, 700 bin öğretmene hizmet verecek Fatih Projesini, Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte gerçekleştirmek için çalışmalara başladıklarını belirterek, "İlk etapta 83 bin sınıfa akıllı tahta sağlanmasıyla ilgili alım gerçekleştirildi. Bu sınıflardaki öğrencilere tablet bilgisayar verilmesiyle ilgili çalışmalar sürüyor. Şubat ayı itibariyle ilk pilot uygulama yurt genelinde başlatılmış olacaktır" dedi.
Emniyet Genel Müdürlüğü Anıttepe Kampüsü'nde oluşturulan akıllı sınıfta, "İl Emniyet Müdürlükleri Uzaktan Eğitim Merkezi Açılış Töreni"ne katılan Bakan Yıldırım, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve diğer katılımcılarla birlikte açılış kurdelesini kesti.
Pilot uygulama Şubat ayında
Bakan Yıldırım, "570 bin sınıf, 40 bin okula, 700 bin öğretmene hizmet verecek Fatih Projesini, Milli Eğitim Bakanlığı ile gerçekleştirmek için çalışmalara başladık. İlk etapta 83 bin sınıfa akıllı tahta sağlanmasıyla ilgili alım gerçekleştirildi. Bu sınıflardaki öğrencilere tablet bilgisayar verilmesiyle ilgili çalışmalar sürüyor. Şubat ayı itibariyle ilk pilot uygulama yurt genelinde başlatılacak" diye konuştu.
Van depreminin diğer depremlerden farkı iletişimin kesilmemesi
Van depreminin, Gölcük, Sakarya ve Düzce depremlerinden farkının iletişimin kesilmemesi olduğunu ifade eden Yıldırım, yurdun her tarafını 25 bölgeye ayırdıklarını, buralarda acil, yedek haberleşme sistemini hazırladıklarını, depremin yaşandığı Van'ın da bu bölgeler arasında yer aldığını bildirdi.
Gören Göz Projesi hakkında da bilgi veren Yıldırım, bu amaçla 6 bin adet cihaz temin edildiğini, önümüzdeki günlerde başlayacak uygulamaya bağlı olarak bu cihazların arttırılacağını kaydetti.
Bilişimin her geçen gün insanların hayatına girdiğini ve yaşamlarını kolaylaştırdığını ancak bunun istenmeyen bazı zararlı alanları da beraberinde getirdiğine dikkati çeken Yıldırım, Emniyet Teşkilatının bu amaçla birim oluşturduğunu bildirdi.
Bilişim suçlarının tespiti için teknolojiye ihtiyaç olduğunu ifade eden Yıldırım, bilişim alt yapısını kullanarak işlenecek suçların engellenmesi ve işlenen suçların cezalandırılması için teknolojinin en önemli araç olduğunu söyledi.
81 kente kurulan akıllı sınıflarla 24 saat 200 bin dolayındaki Emniyet teşkilatı personelinin yılda birkaç kez meslek içi eğitim alacağını, Ankara'ya gelmelerine gerek kalmayacağını dile getiren Yıldırım, "Böylece polisler, asli işlerine daha azla zaman ayıracaklar. Bu hem zaman hem de para kaybını engelleyecek" dedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir