Ev telefonu güvenlik de sağlayacak

Türk Tekelom, Tepe Güvenlik Sistemleri işbirliği ile uyumlu alarm cihazı olanlara aylık 9.90 liraya güvenlik hizmeti sağlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Telekom, "Ev Gibisi Yok" konsepti çerçevesinde, Tepe Güvenlik Sistemleri işbirliği ile ev/iş telefonu ve uyumlu alarm cihazı olanlara 12 ay süreyle vergiler dahil 9,90 lira karşılığında güvenlik hizmeti sağlayacak.

Uyumlu alarm cihazı olmayan müşteriler ise 24 ay süreyle vergiler dahil 29,90 lira ödeyerek ev/ofis güvenlik hizmetinden faydalanacaklar.

Türk Telekom ve Tepe Güvenlik Sistemleri işbirliği ile hayata geçirilen hizmete ilişkin olarak düzenlenen basın toplantısında konuşan Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan, Türkiye'de 19 milyon hane bulunduğunu, ancak bunların sadece 150 bininde bir güvenlik sistemi kullanıldığını belirterek, bu işbirliği ile bu pazarın önemli ölçüde büyümesine katkıda bulunabileceklerini söyledi.

Geçen yılın kasım ayından bu yana gerçekleştirdikleri kampanyalarla ev telefonu trafiğinde önemli artışlar yarattıklarını ifade eden Demircan, kurban bayramında bedava konuşma imkanı sağladıkları kampanya ile Ramazan Bayramına göre yüzde 40'lara varan trafik artışı yaşandığını, benzer artışların yılbaşı ve karne dönemindeki bedava konuşturma kampanyalarında da gözlendiğini anlattı.

Demircan, "Ev Gibisi Yok" kopsepti ile hayata geçirilen ve halen akşam 19.00'dan sabah 7.00'ye kadar bedava konuşma ve dakikası 6,5 kuruşa evden cebi arama imkanları sunan Ev Avantaj paketlerinin abone sayısının 4 milyona ulaştığını kaydetti.

Kampanyalar başlamadan önce geçen yılın eylül ayı ile bu yılın mart ayı kıyaslandığında şehir içi telefon trafiğinde yüzde 13, şehirlerarası telefon trafiğinde yüzde 32, evden cebi aramalarda ise yüzde 9 artış yaşandığını aktaran Demircan, "Geçen yılın kasım ayı sonundan bu yılın mart ayı sonuna kadar müşterilerimiz 1,9 milyar dakika bedava konuştu. Görüşmelerin dakikasını ortalama 10 kuruş olarak hesaplarsak, 200 milyon liralık bedava konuşma yapıldı" dedi.

2010 yılı ilk çeyreğinin, geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslanmasında da ev telefonundan konuşma süresinin 160 dakikadan 190 dakikaya çıktığına işaret eden Demircan, dünyadaki trendlerin aksine olan bu gelişmenin sundukları kampanya ve katma değerli ürünler sayesinde gerçekleştiğini belirtti.

Yalın ADSL

Erem Demircan, konuşmasının ardından soruları yanıtlarken, her ay 100 bin yeni abone başvurusu aldıklarını söyledi.

Demircan, yalın ADSL uygulamasına ilişkin olarak Türk Telekom aleyhine açılan davanın temyiz edildiği Yargıtay 13. Hukuk Dairesince onandığına ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine, "Şu anda BTK'da süreç devam ediyor. Özellikle yaptığımız Ev Avantaj tarife paketleri ve kampanyalarla ev telefonu tüm müşterilerimiz tarafından yoğun şekilde kullanılır hale geldi. O yüzden bizim öyle bir endişemiz yok" dedi.

Türk Telekom Satış Başkanı Aydın Çamlıbel de soruları yanıtlarken, Türk Telekom bayilerinde teknolojik cihaz satışlarına ilişkin olarak, akıllı telefon, bilgisayar, deck telefon satışlarının devam ettiğini kaydetti.

Çamlıbel, satışların geçen yıl kampanyalar şeklinde düzenlendiğini, 2010 yılından itibaren ise kendileriyle bağlantılı her türlü teknolojik cihazın bayilerde satışının sürekli hale geldiğini belirtti.

Ev/ofis güvenliğine ilişkin bu hizmetlerinin, hanelerde güvenlik sistemi kullanımına nasıl bir katkı yapacağı konusunda ise Çamlıbel, "150 bini birkaç misline çıkarırız diye düşünüyorum" dedi.

Tepe Güvenlik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kurtdarcan ise, yılda 50 bin yeni abone alımına ve toplamda 1 milyon aboneye hizmet verecek şekilde kendilerini organize ettiklerini bildirdi.

Ev/Ofis Güvenlik Hizmeti

Toplantıda verilen bilgiye göre, ev/ofis güvenlik hizmetinde ev ve iş telefonu üzerinden Tepe Güvenlik'e gönderilen sinyaller alarm merkezi operatörleri tarafından 7 gün 24 saat takip ediliyor. Operatörler gerçekliğini ve sorunun içeriğini saptamak için sinyal geldiğinde kullanıcıyı arıyor ve gerekli durumlarda onay alıp irtibata geçtikleri emniyet, itfaiye ya da sağlık birimini söz konusu adrese yönlendiriyor.

"Ev/Ofis Güvenlik Hizmeti"nden yararlanmak isteyen müşterilerin, Türk Telekom bayileri ve ofislerine başvurmaları veya Türk Telekom'un 444 1 444 numaralı çağrı merkezini aramaları gerekiyor.

Türk Telekom ile Tepe Güvenlik işbirliği çerçevesinde ev ve iş yerlerinde uyumlu alarm cihazı bulunan müşterilere ev/ofis güvenlik hizmeti, 12 ay boyunca tüm vergiler dahil ayda 9,90 liradan sunulacak.

"Kablosuz Ev/Ofis Güvenlik Paketi" ile "Kablolu Ev/Ofis Güvenlik Paketi"nde, uyumlu alarm cihazı olmayan müşteriler 24 ay boyunca tüm vergiler dahil ayda 29,90 lira ödeyerek ev/ofis güvenlik hizmetinden faydalanırken, 24 ayın sonunda DSC marka ev/ofis alarm cihazına sahip olabilecekler. 24 ayın sonunda cihaz taksitlerinin sona ermesinin ardından bu müşteriler sadece ev/ofis güvenlik hizmeti bedelini ödeyerek hizmetten yararlanmaya devam edecekler.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir