Euro Bölgesi'ni birarada tutacağım

Almanya Maliye Bakanı Schaeuble, 2012'de bölgede istikrarı sağlayacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, "Avrupalı siyasetçilerin 2012 yılında Euro Bölgesi'nde istikrarı sağlayacağını ve Euro Bölgesi'ni birarada tutacağını" söyledi.

Schaeuble, Almanya'da yayımlanan günlük ekonomi gazetesi Handelsblatt'a verdiği demeçte, uzun sürede oluşan önemli sorunlara bazı ülkelerde çözüm arayışlarının süreceğini, gelecek 12 ayda Euro Bölgesi'nde istikrarı sağlamaya ve krizin yayılma tehlikesini ortadan kaldırmaya çalışacaklarını belirtti.

Euro Bölgesi'nin dağılacağını düşünmediğini, Avrupalı siyasetçilerin "Euro Bölgesi'nin parçalanmasını önlemek adına herşeyi yapacağını" ifade eden Schaeuble, "Tabiki Avrupa Birliği, onlara bölgeye daha fazla ait olmak istemezlerse kalması için kimseyi zorlayamaz. Ancak şu anda böyle bir gelişme görünmüyor" dedi.

Euro Bölgesi borç krizinin yayılmaması için yürütülen uzun soluklu mücadelenin önemli oyuncusu Almanya, hükümetlerin, bütçe açıklarını azaltmada sert tasarruf önlemlerini benimsemesi stratejisini destekledi. Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya, krize hızlı çözüm olmadığını savundu ve Euro Bölgesi'nde "eurobond" adıyla ortak tahvil çıkarılması gibi önlemlere muhalefet etti.

İtalya ve İspanya'nın 2012 yılının başında büyük miktarda borçlanma ihtiyacı nedeniyle Euro Bölgesi yeni yılda yeni güçlüklerle karşı karşıya kalacak.

Avrupa'nın gelecek yılın başında yeniden finansman ihtiyacının "önemsiz" olmadığını vurgulayan Schaeuble, piyasaların güvenini kazandıklarını, daha fazla yatırımcının Euro Bölgesi'ne yatırım yapacağını ve sadece Alman tahvillerine yönelmeyeceğini, dünyada para sıkıntısı olmadığını sözlerine ekledi.

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir