Eskişehir artık aşk ve sevgi kenti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESKİŞEHİR'DEN / Tülay TAŞKIN

tulay.taskin@dunya.com

Yılların bozkır kenti Eskişehir'i, porsuk nehrini ıslah edip içine koyduğu gondollarla süsleyen, yapay plajlı ve korsan gemili dev parklar yaparak Anadolu'nun kent merkezli tek turizm kenti haline getiren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de kenti aşkın ve sevginin sembolü haline getirmek için çalışmalar başlattı. Kentin aşkla ve sevgiyle özdeşleşmesini hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı "Şehr-i Aşk Eskişehir" projesi kapsamında Porsuk Çayı'nda "Şehir-i Aşk" adıyla bir sevgi adası oluşturdu.  Yunus Emre'nin şehri Eskişehir'in, aşk ve sevgi şehri olduğunu vurgulamak amacıyla oluşturalan ve Şehr-i Aşk konseptiyle aynı ismi taşıyan adanın, birbirini seven herkesin ziyaret edeceği bir çekim noktası haline gelmesi amaçlanıyor.

Geçtiğimiz hafta sonunda, toplumda aile yapıları ile örnek aile olmuş ünlüleri Eskişehir'e davet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen hem şehr-i aşk projesine start verdi hem de adanın açılış ve tanıtımını yaptı. Adayı, birbirini seven herkesin, her sevgililer gününde, her evlilik yıl dönümünde gelebilecekleri, çocuklarına gösterebilecekleri bir yer haline getirmek istediklerini söyleyen Büyükerşen, kentin de sevgi ve aşk ile anılmasını istediklerini, Eskişehir'in aşkın ve sevginin sembolü haline gelmesi için projeyi hazırladıklarını belirtiyor.

Yapılan projeler ve hayata geçirilen yatırımlarla en önemli eksiği olan turizm konusundaki açığını da kapatan Eskişehir, sanayi ve üniversite kenti kimliğinin yanına turizm kenti kimliğini de ekledi. Kent merkezi görülmeye gelinen tek şehir olma özelliğini de böylece kazanan Eskişehir'de esnaf da yeni gelişmelere paralel kendini yeniliyor. Bu kapsamda Eskişehir Ticaret Odası da "Eskişehir'de Müşteri Kraldır" projesi başlattı.

Turizmde Eskişehir'in beklenmedik bir gelişme gösterdiğini ve bu gelişmeyi ekonomiye dönüştürülebilmek için turizme her boyutta hazırlanma gereğinin bulunduğunun altını çizen Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan da Oda olarak kentin marka değerine katkı yapacak çok yönlü projelerin üreticisi ve takipçisi olmanın, temel öncelikleri olduğunu söylüyor. Karacan, 'Eskişehir'de Müşteri Kraldır' adıyla hazırladıkları proje ile tüm şehri hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyeti odağına yöneltecek çalışmalar yapacaklarını belirtiyor.

Her iki çalışma da aslına bakarsanız iyi düşünülmüş ve belki de Türkiye'de örneği olmayan iki proje. Sevgi ve aşk teması mutlu toplumlar yaratmada işlenecek en önemli etkenken, müşteri memnuniyeti yaratarak mutlu ve memnun turist, kente yeni ufuklar açacaktır diye düşünüyoruz.

Bu konularda ilginizi çekebilir