Erzincan'da sıcak temas

Kelkit-Erzincan kara yolunda dün gece biri ölü olmak üzere üç terörist etkisiz hale getirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÜMÜŞHANE -  Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Kelkit-Erzincan kara yolunun Tütenli mevkisinde dün gece teröristlerle sağlanan ve biri ölü olmak üzere üç teröristin etkisiz hale getirildiği sıcak temasın ardından bölgede operasyonların aralıksız sürdürüldüğünü bildirdi.

Salihoğlu, Kelkit-Erzincan kara yolunun Tütenli mevkisinde dün gece yaşanan ve biri ölü, ikisi sağ olmak üzere üç teröristin etkisiz hale getirildiği çatışma bölgesinde, arama çalışmalarının hem havadan hem de karadan sürdürüldüğünü bildirdi.

Vali Salihoğlu, ''Teröristlerden yaralılar olduğu söyleniyor. Bölgede operasyonlar aralıksız sürdürülüyor'' diye konuştu.

Bu arada, Kelkit-Erzincan kara yolu güvenlik gerekçesiyle ulaşıma kapatıldı. Kelkit-Erzincan arasında ulaşım küçük araçlar için eski yol olan Sökmen, Sadak ve Aşağı Özlücü köyleri üzerinden sağlanıyor. Büyük araçların bu güzergahı kullanmasına izin verilmiyor.

Askeri helikopterler bölgeye asker ve mühimmat sevk ediyor. Helikopterlerin sabah saatlerinde Kelkit ilçesine bağlı Yenice köyüne bağlı Hatunun yaylasına 3 kez sorti yaptığı görüldü. Operasyona jandarmanın yanı sıra polis özel harekat timleri de katılıyor.

Gümüşhane Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Gümüşhane Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin istihbarat paylaşımı sonucunda Kelkit ilçesi Tütenli köyü bölgesinde bir grup terör örgütü PKK/Kongra-Gel mensubuna yönelik, İl Jandarma Komutanlığınca operasyon yapıldığı belirtildi.

Operasyonda, terör örgütü ile işbirliği yaptığı tespit edilen iki işbirlikçinin kullandıkları araç ve yanlarında getirdikleri malzemelerle yakalandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Aynı saatlerde Tütenli köyü kırsalında terör örgütü mensupları ile sıcak temas sağlanmış, sağlanan temasta bir örgüt mensubu silah ve teçhizatları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Bölgede oldukları değerlendirilen diğer örgüt mensuplarının ele geçirilmesine yönelik operasyonlara devam edilmektedir.''

Bu arada özel eğitimli izci köpeklerin de arama çalışmalarına katıldığı bildirildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir