Ertuğrul Günay gereğini yapsın

Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın konuşmalarını promter cihazına bakıp okumasını önerdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın gözden çıkarıldığını öne sürerek, "Kültür Bakanı gerçekten kültürlü biriyse, Başbakan'ın, Bülent Arınç'ın ne dediğini biz de biliyoruz herhalde o da biliyordur. Bunun gereğini yapması lazım" dedi.

Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın 'Biz muhafazakarız, aileye önem veriyoruz" şeklindeki sözlerine de "Ne demek? yani muhafazakar olmayanlar aileye önem vermiyorlar mı? böyle bir anlayış olabilir mi?" diyerek, Başbakan'ın konuşmalarını promter cihazına bakıp okumasını önerdi.

CHP lideri Kılıçdaoğlu, partisinin Bayrampaşa İlçe Örgütünü, örnek ilçe olarak örgütlenmesinden dolayı ziyaret etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaret sonrasında yaptığı konuşmada, İstanbul genelinde başlattıkları çalışmanın ilk semeresini Bayrampaşa'da verdiğini dile getirerek, artık bu ilçenin her sokağının, caddesinin, semtinin, mahallesinin ve sandığının bir sorumlusu olduğunu söyledi.

İstanbul'daki bütün örgütlerinden Bayrampaşa'daki çalışmanın benzerini istediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, önümüzdeki seçimlerde İstanbul'da halkın yerel iktidarını kurmak istediklerini belirtti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Temel amacımız, İstanbul'u İstanbul yapmak, İstanbul'u yaşanabilir, bütün dünyaya örnek bir kent yapmaktır" dedi.

Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı konuşmada, "Biz muhafazakar demokratik, aileye önem veririz" dediğini hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kesinlikle bu söylem doğru değil. Asıl, aileye önem veren, ailenin yanında duran, aileyi toplumun mutlu bireyi kılmak isteyen CHP ve CHP'nin politikalarıdır. Biz aile sigortasını getireceğiz. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmesini kabul etmiyoruz. 'Aileye çok önem veriyoruz' dediler, 818 bin yoksul sayımız arttı. Yoksul sayımız 12 milyon 715 kişiye ulaştı. Bu nasıl aileye önem vermek. Onlar kendi yandaşlarına önem veriyor. Kendi yandaşlarının cebini dolduruyor."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye'de yoksulluk, işsizlik ve açlık bulunduğunu, iktidarın bu sorunları düzeltmekle ilgilenmediğini ileri sürdü. Kılıçdaroğlu, "Buradan bütün örgütüme sesleniyorum; Türkiye'nin her tarafından ortak ses çıkaracağız. Türkiye'yi kucaklayacağız, kimseyi ötekileştirmeyeceğiz" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir