Erdoğan'dan ilk yorum

Uludere'deki olayı "Üzüntü verici, talihsiz bir netice" olarak değerlendiren Erdoğan, "Elimizde 4 saatlik görüntü var, inceleniyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,Uludere ilçesine yakın sınırda gerçekleştirilen hava harekatı sonucunda 35 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Olayla ilgili olarak Erdoğan, "Güvenlik güçlerinin böyle bir yanlışlığa düşmesi üzüntü verici, talihsiz bir netice" dedi.

Üsküdar Kısıklı Abdullah Ağa Camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından çıkışta gazetecilerin, Irak sınırındaki olaya ilişkin sorularını yanıtlayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Olayın yaşandığı bölge, Sinat-Haftanin denilen bölge tamamıyle terör örgütünün daima hareket halinde olduğu, bir bölge. Bu bölgede yapılan bu uçuş yine istihbarat örgütlerimizin yaklaşık 10 gün kadar önce verdiği bilgi üzerine yapılan bir uçuş. Bu uçuş neticesinde de bu görüntüleri güvenlik güçlerimize geçen insansız hava araçlarının hemen ardından buraya malum 2 F-16 uçağımızın kalkması ve bu görüntülerin olduğu bölgeyi de bu F-16 uçaklarımız vurmuştur. Tabii insansız hava araçlarının bu tespitleri birebir 'bunlar şudur' şeklinde değerlendirilmesi mümkün değil ve sadece orada alınan görüntülerdir. Şu anda gerek savcılık buradaki çalışmalarını yürütürken, bütün görüntüler, ki yaklaşık 4 saatlik bir görüntü elimizde mevcut ve bu görüntüler üzerinde de aynı şekilde gerek Türk Silahlı Kuvvetleri gerek diğer ilgili birimlerimiz incelemelerini, çalışmalarını yapıyorlar. Bu çalışmalardan sonra tabii durum çok daha netleşecektir'' diye konuştu.

'Devlet halkını bombaladı' başlığı çok acımasız

Erdoğan, Uludere olayıyla ilgili atılan gazete başlıklarına ilişkin ise "Bazı gazete başlıkları çok acımasız, çok insafsız. 'Devlet halkını bombaladı' gibi bir başlık... Bunlar acımasız başlıklardır. Bir defa hiç bir devlet halkını kalkıp da kastı mahsusa ile bombalamaz. Geçmişte bu tür şeyler belki yapılmış olabilir ama bizim iktidarımız döneminde böyle bir şeyin olması mümkün değildir" dedi.

Taksim'de giden bir aracın ne günahı var?

Erdoğan, Taksim'de yaşanlarla ilgili olarak ise şunları kaydetti:

"BDP'ninki biliyorsunuz her zaman şovdur, her zaman istismardır ve işi gücü zaten hayatı durdurmaya yönelik adımlardır. Şimdi bakın, ta Uludere'de olan bir olayla ilgili gelip Taksim'de cam çerçeve indiren, günahsız araçları taşlayan anlayışı niçin acaba bu medya kalkıp da değerlendirmesini yapmıyor? Niçin bunlara yönelik gerekli olan değerlendirmeyi yapmıyor? Bu dürüst bir yaklaşım mı? Yani Taksim'de Tarlabaşı'nda giden bir aracın ne günahı var? Oradaki esnafın ne günahı var? Onlar niçin taşlanır, onların camı çerçevesi niçin indirilir? Bunların bir taksiratı mı var? Bunlar katil mi? Bunlar herhangi bir şey mi yaptılar? Niçin bunlara böyle bir saldırı yapılıyor?" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir