Erdoğan: YSK da parlamentonun üzerinde güç olmaya başladı

Başbakan, "Erken seçim ifadesini kitabımızdan silelim" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yüksek Seçim Kurulu'nun Anayasa değişikliğine ilişkin kanunun halkoylamasına 12 Eylül tarihinde sunulmasına ilişkin kararını değerlendiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Parlamento'nun üzerinde bir güç sürekli olarak yüksek yargı organlarında görüldüğü gibi, Yüksek Seçim Kurulu'nda da böyle bir güç adeta oluşmaya başladı" dedi.

Yunanistan'a gitmeden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtlayan Erdoğan, kararla ilgili olarak, "Zorlama bir yorum diye bakıyorum. Ama YSK böyle bir kararı almıştır. Tabii biz buna uyacağız. AK Parti olarak 60 güne de 120 güne de hazır olan bir partiyiz" diye konuştu.

Çifte bayramı beraber kutlarız

Başbakan Erdoğan, "Referandumla ilgili 12 Eylül 2010 tarihi hemen Ramazan Bayramının sonuna denk geliyor. Acaba bu noktada vatandaşların katılımıyla ilgili bir endişeniz var mı" sorusu üzerine, "Vatandaşımız iki bayramı birden kutlar. Çifte bayramı beraber kutlarız. Benim vatandaşım artık bu konuda inanıyorum ki milli meselelerde çok daha hassastır. Ramazan içerisinde bizler Anadolu'yu adım adım dolaşırken halkımızla kucaklaşacağız, bütünleşeceğiz. İftar sofralarında beraber olacağız. Sahurlara kadar inanıyorum ki referandumu beraber konuşacağız" dedi.

Erken seçim ifadesini kitabımızdan silelim

Erdoğan, bir başka soru üzerine, "Bir defa erken seçim ifadesini kitabımızdan silelim. Türkiye'yi erken seçim zararına uğratanlar yıllarca bunun hesabını veremediler. Biz artık Türkiye'ye gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ilan edilen tarihler neyse bu tarihlerde seçim alışkanlığına başlattık, götürdük. Bundan sonra da böyle devam edeceğiz. Onlar kendi kendilerine çalıp oynuyorlar. Onlar yine çalıp oynamaya devam etsinler. Biz vakti ne zamansa o zaman da erken seçimi yapacağız. Referandumu da şu anda ilan edilen zamanda yapacağız. Böylece Türk halkı inşallah aydınlık geleceğini hazırlayacaktır. Bunun tohumlarını da atıyoruz, atacağız" diye konuştu.

"Eşlerine ihanet edenleri mağdur olarak göremeyiz"

Bu arada Başbakan Erdoğan, Deniz Baykal’ın video görüntülerine işaret ederek, "Eşlerine ihanet edenleri biz hiçbir zaman bu toplumun içinde kalkıp da mağdur olarak göremeyiz" dedi. Erdoğan bunun ‘muhafazakar toplumun ahlak değerleri ile bir erozyon başlangıcı’ olduğunu söyledi.

Yunanistan’la yeni dönem başlıyor

Yunanistan ziyaretiyle ilgili bilgi veren Erdoğan, Yunanistan ile imzalanacak 21 anlaşma ve işbirliği protokollerinin, iki ülke arasında yeni bir dönemin başlangıcı olacağını söyledi.

"Bu ziyaret Türk-Yunan ilişkileri açısından tarihi bir öneme sahip" diyen Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Şu ana kadar 5 kez ziyaretim olmuştu, bu altıncı ziyaretimiz olacak. İnanıyorum ki Yunanistan'la yapacağımız 21 anlaşama ve işbirliği protokolleri, iki ülke arasında yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır. İki ülke, örnek bir komşuluk ilişkisi sergileyecektir. Yunanistan Başbakanı ile birlikte yüksek düzeyli işbirliği konseyinin ilk toplantısına başkanlık yapacağız. Bundan sonra bakanlarımız yıl içinde en az iki kez üç kez bir araya gelecekler. Bu arada teknokratlarımız bürokratlarımız bir araya gelecekler.

İş konseyi toplantısı ile birlikte farklı bir dönem başlıyor. Sektörel bazda da iş adamlarımız sık sık bir araya gelme imkanı fırsatı bulacaklardır. Tabi yeni dönemin, Balkanlar başta olmak üzere bölgemizde istikrarın gelişmesi açısından çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Ziyaret vesilesi ile Yunanistan Cumhurbaşkanıyla da bir araya gelme fırsatım olacak. Kendilerini ziyaret edeceğim. Komşularıyla sıfır problem ilkemizin önemli adımlarından biri olan bu ziyaretimiz, aynı zamanda Meriç'teki atacağımız adımlar noktasında da öneme haiz. Özellikle bildiğiniz gibi doğalgaz noktasında da daha önce attığımız adım var. Bunun geliştirilmesi noktasında yapacağımız görüşmeler önem ifade ediyor. Bu görüşmelerin her iki ülke için de hayırlı olmasını diliyorum."

Başbakan Erdoğan'a ziyaretinde, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da eşlik ediyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir