Erdoğan konutunda dinleniyor

Sindirim sistemi ameliyatı geçiren Başbakan Erdoğan Üsküdar'daki konutunda istirahat ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sindirim sistemi ameliyatı olduğu Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinden taburcu olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'daki

konutunda dinleniyor.

26 Kasım Cumartesi günü geçirdiği ameliyatın ardından dün akşam saat 17.30'da Başbakanlığa ait ambulansla hastaneden ayrılan Başbakan Erdoğan, istirahat sürecini Kısıklı'daki konutunda geçiriyor.Erdoğan'ın konutunun yaklaşık 500 metre uzaklığında bulunan İSPARK'a ait Heliport alanında Sağlık Bakanlığına bağlı ambulans helikopter bekletiliyor.

Bu arada, Erdoğan'ın konutunun çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Gül'den Erdoğan'a öğüt

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kırgızistan'a hareketinden önce havaalanında düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin ''Sizin Sayın Başbakana tedavi olması yönünde telkinlerde bulunduğunuz gazetelerde yer aldı'' sözü üzerine Gül, şöyle konuştu:

''Hepimiz nihayet bir insanız, hepimiz rahatsız oluyoruz. Ben de biliyorsunuz ameliyat oldum, hastanede yattım. Sayın Başbakan daha yoğun koşturuyor, tabii ki olabilir hepimiz sağlığımıza dikkat edelim diye birbirimize öğüt veririz doğrusu bütün arkadaşlar, herkes. Bu sadece siyasiler olarak değil, devlet kademesinde çok yoğun çalışanlar bir araya geldiğimizde konuşuruz bunu.''

Başbakan Erdoğan'ın sağlığının gayet iyi olduğunu ifade eden Gül, ''Çok başarılı bir ameliyat geçirdi kendisi. Açıklama zaten yaptılar ama en küçük ameliyat sonrası bile insanın birkaç gün dinlenmesi gerekir. Daha doğrusu ona riayet etmesini söyledim kendisine, 'Aman işler bekliyor diye hemen koşturma birkaç gün geç olsun' dedim'' diye konuştu.

 Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na teşekkür telefonu

CHP Genel Merkezi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendisine geçmiş olsun dileğinde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak teşekkür ettiğini bildirdi.

Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Taburcu edildikten sonra evinde dinlenmeye başlayan Başbakan Erdoğan, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu bugün telefonla aradı ve teşekkür etti.

Erdoğan Kılıçdaroğlu arasındaki telefon görüşmesinde Başbakanın sağlık sorunu konuşuldu ve Kılıçdaroğlu bir kez daha Başbakan Erdoğan'a geçmiş olsun dilekleriyle acil şifalar diledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir