Erdoğan, ilk kez TÜSİAD Genel Kurulu'nda

Yarın gerçekleştirilecek genel kurulda Mustafa Koç, Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı görevini Erkut Yücaoğlu'na devredecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ilk kez Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) Olağan Genel Kurulu'na katılacak.

Yarın gerçekleştirilecek genel kurulda Mustafa Koç, Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı görevini Erkut Yücaoğlu'na devredecek. Genel kurula bu yıl ilk kez bir onur konuğu davet edildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti kabul etmesi sonrasında yarın düzenlenecek genel kurul toplantısında ilk kez Başbakan Erdoğan TÜSİAD üyelerine seslenecek. Erdoğan'ın toplantıya katılması iş çevrelerinde Başbakan ile TÜSİAD arasındaki "buzların eridiği" yorumlarına yol açtı. Başbakan Erdoğan en son 2010 yılının Mart ayında TÜSİAD'ın düzenlediği Türk-Kore İş Forumu'na katılmıştı.

Açılış konuşmasını Koç ve Boyner yapacak

TÜSİAD'dan yapılan yazılı açıklamada, 20 Ocak Perşembe günü İstanbul'da gerçekleştirilecek ve Başbakan Erdoğan'ın onur konuğu olarak katılacağı toplantı kapsamında, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanlık Divanı ve Haysiyet Divanı seçiminin yapılacağı, 40. yıl faaliyet programının açıklanacağı bildirildi. Açılış konuşmaları TÜSİAD YİK Başkanı Mustafa Koç ile TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner tarafından gerçekleştirilecek Genel kurulda, açılış konuşmalarının ardından Başbakan Erdoğan'ın toplantının onur konuğu olarak bir konuşma gerçekleştireceği kaydedildi.

Genel kurul olağan gündemi kapsamında öncelikli olarak TÜSİAD'ın 2010 yılı bütçesi ve çalışma raporunun onaylanacağı, ardından 2011 yılı bütçe tasarısı ve programının sunumunun yapılacağı belirtilen açıklamada, Ümit Boyner'in TÜSİAD'ın 40. yıl faaliyetleri ile programı açıklayarak kamuoyunu bilgilendireceği, toplantıda ayrıca TÜSİAD Kurucu Üyesi Feyyaz Berker ile TÜSİAD'ın en genç üyesi Hacı Sabancı‘nın 40. yılın tamamlamasına ilişkin düşüncelerini paylaşacağı bildirildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir