Erdoğan: Hesabı sorulacak

Terör zirvesi sonrası açıklama yapan Erdoğan, "Hiçbir saldırıya boyun eğmeyeceğimizi, vatan toprağının tek bir parçasını feda etmeyeceğimizi dostun da düşmanın da çok iyi anlaması ve idrak etmesi gerekir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Hakkari'deki saldırının ardından Başbakanlıkta gerçekleştirilen terör zirvesi açıklama yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şu an itibariyle 24 Mehmetçiğimizi şehit verdik, 18 askerimizde yaralı durumda. Şu an itibariyle bölgede uluslararası hukukun öngördüğü sıcak takibi dahil olmak üzere operasyonlar devam ediyor" bilgisini verdi.

Erdoğan, "İçerden ve dışarıdan hiçbir saldırıya boyun eğmeyeceğimizi, hiçbir şekilde geri adım atmayacağımızı, vatan toprağının tek bir zerresini dahi feda etmeyeceğimizi, dostun da düşmanın da çok iyi bilmesi, anlaması ve idrak etmesi gerekir" dedi.

Bu acı hadisenin akabinde bugün yapmayı öngördüğü Kazakistan ziyaretini iptal ettiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, ilgili bakanlar, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Fikret Demirtaş ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın katılımıyla detaylı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildiğini söyledi.

Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının bölgede değerlendirmelere devam ettiğini, kendileriyle haberleştiklerini de dile getiren Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben bugün burada özellikle şu hususu aziz milletimle paylaşmak istiyorum. Türkiye düşmanları şunu çok ama çok iyi bilmek durumundalar; Türkiye, Sarıkamış, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşımız başta olmak üzere şehitlerimizin aziz ruhları üzerinde inşa edilmiş bir ülkedir. Bu toprakların her karışı şehit kanlarıyla yoğrulmuştur, şehit kanlarıyla sulanmıştır. Bu topraklar bu şekilde aziz vatan olmuştur. Bayrağımız rengini şehitlerimizin al kanından almıştır. Vatan da bayrak da bizim için namustur, şereftir. Uğruna her bir vatan evladının can vereceği kadar kutsaldır.

İçerden ve dışardan hiçbir saldırıya boyun eğmeyeceğimizi, hiçbir şekilde geri adım atmayacağımızı, vatan toprağının tek bir zerresini dahi feda etmeyeceğimizi, dostun da düşmanın da çok iyi bilmesi, anlaması ve idrak etmesi gerekir. Bu ülkenin birliğine, dirliğine, bütünlüğüne kast edenler karşısında her zaman için bu milleti bulacaktır ve bugüne kadar iktidarıyla, milletiyle bir milim dahi geri çekilmedik, çekilmeyeceğiz."

Hepsinden bunun hesabı sorulacak

Erdoğan, şöyle devam etti: "Her kim ki teröre açık destek veriyorsa, terörü destekliyor, kolluyor, yataklık ediyorsa, kim ki teröre müsamaha gösteriyor, terör örgütünün insanlık dışı saldırılarını görmezden gelmek gibi bir gafletin içinde bulunuyorsa, Türkiye Cumhuriyeti devletinin nefesi her birinin ensesinde olacaktır. Terör kim tarafından teşvik ediyorsa, hepsinden bunun hesabı sorulacaktır" dedi.

Muhalefet ve medya duyarlı olmalı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Muhalefeti de daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Bugünkü olan olaylardan sonra yapılan olayları kınarken, PKK'yı ve diğer isim değiştirmek suretiyle ortada dolaşanları terör örgütü olarak ilan edemeyenlerin bu sürece olumlu katkısı olamaz. Kimseyi kalkıp kimse aldatmaya yöneltmesin. Onların ağzına barış ifadesi de yakışmıyor" dedi.

Erdoğan, "Medyayı yine duyarlı olmaya davet ediyorum. Bugün suçlamak, eleştirmek, hamaset, istismar ve tahrik tohumları ekmek yerine, dayanışma içinde olmak zorundayız. Bugün terör örgütünü sevindirme değil, dik durma bu milletin asaletini bir kez daha sergileme günüdür. Türkiye'nin büyümesini, Türkiye'nin huzur kardeşlik ve demokrasi içinde bir küresel oyuncu olarak asaletle yükselmesini hiç kimse engelleyemeyecektir" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir