EPDK, DUY'da süreyi uzattı

DUY kapsamında teminat mekanizmasının alt yapısının kurulması ve işlerlik kazanmasına ilişkin çalışmaların tamamlanma süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- Elektrik Piyasası Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliği (DUY) kapsamında teminat mekanizmasının alt yapısının kurulması ve işlerlik kazanmasına ilişkin çalışmaların tamamlanma süresi 31 Aralık 2010 tarihine uzatıldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) "Elektrik Piyasası Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği"  Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, teminat mekanizmasının alt yapısının kurulması ve işlerlik kazanmasına kadar piyasa katılımcılarının teminat sağlamaması, ilgili organize toptan elektrik piyasası faaliyetlerine katılımları önünde engel teşkil etmeyecek.

Teminatın sağlanmaması, piyasa katılımcıları ve dengeden sorumlu tarafların  Yönetmelik kapsamındaki faaliyetlerine ilişkin ödeme yükümlülüklerini ortadan kaldırmayacak.

Yönetmelikte yer alan teminat mekanizmasının alt yapısının kurulması ve işlerlik kazanmasına ilişkin çalışmalar, "Yönetmeliğin yayımlanmasını takip eden 12 ay içinde" tamamlanır ifadesi "31 Aralık 2010 tarihine kadar" tamamlanır şeklinde değiştirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir