Emek'in sanıkları beraat etti

Emek Sineması'nın yıkılmasını protesto ettikleri gerekçesiyle 7 Nisan 2013'te gözaltına alınanlar hakkında 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istenen 4 sanık beraat etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Emek Sineması'nın yıkımının durdurulması için 7 Nisan'da aralarında yönetmen, oyuncular ve sinemaseverlerin bulunduğu gruptan gözaltına alınanlar beraat etti.

Emek'in yıkımını protesto eden kişiler söz konusu gün basın açıklamasının ardından sinemanın bulunduğu Yeşilçam Sokağın'a girmek istemiş ve bunun üzerine polisin engellemesiyle karşılaşmıştı. 

Eylemcilere biber gazıyla müdahale eden polis, yaşanan arbede sonrası Berke Göl, Hazar Berk Büyüktunca, Özgür İpek ve Mehmet Ferit Aka'yı gözaltına almıştı. Gözaltına alınanlar hakkında savcılık tarafından "görevi yaptırmamak için direnme", "mala zarar verme" ve "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçlarından 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. 

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'ndaki İstanbul 31. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada mahkeme nihai kararını açıkladı. Mahkeme, tutuksuz sanıklar Berke Göl, Hazar Büyüktunca, Mehmet Ferit Aka ve Özgür İpek'in beraatlerine karar verdi. 

Kararda toplantı, gösteri ve yürüyüşlerin Anayasal bir hak olduğu vurgulanarak sanıklar hakkında beraat kararı verildi. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir