Elektriğe 5 yılda 100 milyon TL yatıracaklar

EPDK üyesi Bayraktar,"21 elektrik dağıtım şirketinin tarifelerini belirlerken önümüzdeki beş yılda 100 milyon liralık yatırım için ar-ge bütçesi koyduk" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) üyesi Alparslan Bayraktar, elektrik dağıtım şirketlerinin önümüzdeki beş yılda 100 milyon liralık ar-ge yatırımı yapacaklarını söyledi.

STEAM tarafından düzenlenen 13. Enerji Arenası'nda konuşan Bayraktar, "Türkiye elektrik dağıtımında akıllı şebeke sistemleri ile çok büyük verimlilik artışları sağlamak mümkün. Dünyada bu konuda önümüzdeki 20 yılda 200 milyar dolara yakın yatırım yapılacak. Türkiye'de de enerji sektörünün araştırma geliştirme faaliyetlerini geliştirmek için 21 elektrik dağıtım şirketinin tarifelerini belirlerken önümüzdeki beş yıl için 100 milyon liralık yatırım için ar-ge bütçesi koyduk" dedi.

Elektrik sektöründe ar-ge için yapılan yatırımların verimlilik artışları yanında diğer sektörlere de çok daha fazla istihdam sağladığına dikkat çeken Bayraktar, "Enerji sektöründe 1 milyon dolarlık ar-ge yatırımı 16 kişiye istihdam sağlarken bu rakam telekomünikasyon ve savunma alanında beş kişiye iş imkanı sağlıyor" dedi.

Bayraktar, elektrik ticaretinde Türkiye'yi AB ile entegre hale getiren ENTSO-E'nin deneme süresinin sona erdiğini belirterek, "Türkiye'de enerji talebi hızla artıyor. Bu talebin karşılanması ve ticaretin geliştirilmesi açısından Avrupa Birliği ile kurulan ve bir yıldır deneme aşamasında olan Uluslararası Elektrik Ticareti Hattı (Avrupa İletim Sistemi İşletmeleri Birliği- ENTSO-E) üzerinden bu aylardan itibaren uluslararası ticaret yapabilir hale geldi" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir