Ekonomi raydan çıkmasın

Siyasi tedirginlik işadamlarının tansiyonunu da yükseltti. İş dünyası raydan çıkılmaması için ekonomiye dönülmesini istedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in Erzurum özel yetkili Cumhuriyet Savcısı tarafından önce gözaltına alınıp ardından tutuklanması  ile başlayan süreç iş dünyasında tedirginlik yarattı. HSYK’nın özel yetkili savcıları görevden alma kararına, Adalet Bakanlığı‘nın tepki göstermesi yargıda tansiyonu yükseltti. Türkiye, son iki günde tamamen bu konuya kitlenip, tartışmalar adeta savaşa dönüşünce iş dünyasının tedirginliği de en üst noktaya çıktı.

Dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüşen TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ve yönetim kurulu üyeleri, toplantı sonrasında “Gelişmeler kaygı verici” açıklamasında bulundu. İş dünyasının tüm temsilcileri ekonomiden çok bu konuya değindiler. Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin düzenlediği toplantı için Bursa’da bulunan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, ülkenin karşı karşıya kaldığı tabloyu “kaos” olarak nitelendirdi. Her kesimden siyasi gerginliğin sona erdirilip, bir an önce ekonomiye dönülmesi yönünde çağrılar yapıldı.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde

Bu konularda ilginizi çekebilir