Ekonomi basını buluştu

DÜNYA'nın ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlenen toplantı bugün başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Avrupa Ekonomi Basını Federasyonu'nun (EBP) yıllık yayıncılar toplantısı bugün İstanbul'da başladı.

DÜNYA Gazetesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantılar çerçevesinde, 27 Avrupa ülkesinden 51 üyesi bulunan kuruluşun icra kurulu toplantısı da Türkiye'de yapılacak. İstanbul The Marmara Oteli'nde 14-15 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek toplantı ve seminer sadece üye kuruluşların temsilcilerine açık olarak yapılıyor.

EBP İcra Kurulu, 2010 toplantısını Türkiye'de düzenleme kararını, üyesi DÜNYA Gazetesi'nin 30'uncu kuruluş yıldönümü etkinliklerine destek vermek üzere aldı. DÜNYA, Wall Street Journal Europe, Handelsblatt, Financial Times, L'Expansion gibi Avrupa'nın önde gelen ekonomi yayınlarının üye olduğu EBP'ye 1986 yılından bu yana üye. İstanbul'daki buluşmaya 28 EBP üyesi katılacak.

Bakan Bağış EBP toplantısında EBP İstanbul toplantısı çerçevesinde, Avrupa ile İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı Egemen Bağış, Avrupa Ekonomi Basını üyeleri ile bir araya gelecek.

Ayrıca, DEİK Yönetim Kurulu Başkanı ve ICC-WCF Dünya Odalar Birliği Başkanı Rona Yırcalı da EBP üyeleriyle bir araya gelerek, Türk iş dünyasının Avrupa ile ilişkilere bakışını ve sorunlarını anlatacak.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Dinçşahin ve İcra Kurulu Başkanı Mine Kaya da, EBP üyeleriyle karayolu nakliyesinde Avrupa ile yaşanan kota sorununa ilişkin perspektiflerini paylaşacak.

EBP Seminer programı çerçevesinde, Avrupa Ekonomi Basını Federasyonu üyeleri, iş dünyasının en önemli kuruluşlarından ikisinin başkanı ile de buluşacak. EurActiv ile işbirliği içerisinde "Avrupa'nın Geleceği ve Türkiye" konulu bir panel düzenleniyor.

Panele, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner ile İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Vekili Murat Yalçıntaş katılacak. EurActiv'in kurucusu ve editörü Christophe Leclercq ve DÜNYA Gazetesi yazarı Prof. İlter Turan'ın da yer alacağı panelin moderatörlüğünü ise Zeynep Göğüş yapacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir