Eğitim-Sen greve gidiyor
Eğitim-Sen Genel Başkanı Yıldız, 4+4+4 yasa teklifinin meclis genel kurulunda görüşüldüğü sırada 28-29 Mart tarihlerinde 2 günlük grev yapma kararı aldık dedi.
ANKARA - Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran yasa teklifinin meclis genel kurulunda görüşüleceği tarihlerde 2 günlük grev yapma kararı aldıklarını bildirdi. Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, teklifin genel kurulda görüşülmeye başlamasının ardından, 28-29 Martta 2 gün süreyle iş bırakacaklarını ifade etti.
Yıldız, şunları kaydetti: "4 4 4 yasa teklifi meclis genel kurulunda görüşüldüğü sırada 28-29 Mart tarihlerinde 2 günlük grev yapma kararı almış bulunmaktayız. Grevimiz, sadece eğitim ve bilim emekçilerinin değil, toplumun önemli bir bölümünün 4 4 4 kademeli eğitim sistemi ile ilgili olarak duymakta olduğu derin kaygıların bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır." Velilerin 28-29 Mart'ta çocukları okula göndermeyerek grevlerine destek olmalarını isteyen Yıldız, "Ankara Valiliği grev kararımızın ve yapacağımız etkinliklerin yasal olmadığını tarafımıza bildirdi. Bu karara rağmen programımızdan geri adım atmayacağız" ifadesini kullandı.
Valilik eylemi kanunsuz sayacak
Ankara Valiliği, 4+4+4 sistemine karşı 2 gün süresince iş bırakarak tüm illerden gelecek üyeleriyle Ankara’da eylem yapacak olan Eğitim-Sen’in eyleminin "kanuna aykırı" olduğunu ileri sürdü. Valilik, "kanunsuz eylem"in güvenlik güçleri tarafından mutlaka engelleneceğini ve eylemi organize edenler ile katılanlar hakkında da gerekli yasal işlemlerin yapılacağını açıkladı.
Valilikten yapılan açıklamada, KESK’e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) organizesinde, eğitimde getirilmek istenen 4+4+4 sistemini protesto amacıyla tüm illerden Ankara’ya kitlesel eylem yapmak üzere çağrı yapıldığı ve 28-29 Mart tarihlerinde Ankara'da kitlesel eylem ve basın açıklaması adı altında "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü" düzenlenmek istendiğinin öğrenildiği belirtildi.
Ankara’da 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümleri uyarınca, toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacak yerlerin önceden belirlendiğini ve ilan edildiğini belirten Valilik, kanunların işbu açık hükümleri karşısında, Ankara’da gerekçesi ne olursa olsun kanunsuz hiçbir eylemin gerçekleştirilmesinin yasal olarak mümkün olmadığını ifade etti.
Müdahale edeceğiz
Ankara’da 2911 Sayılı Kanun hükümlerine göre bildirimde bulunulması ve daha önceden ilan edilen yasal meydan, açık alanlar ile kapalı yerlerde yapılmak istenen toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin demokratik ve hukuki anlayış içerisinde değerlendirildiğinin belirtildiği Valilik açıklamasında şunlar kaydedildi: "Bu duruma göre, adı geçen kuruluşlar tarafından Ankara ilinde organize edileceği ve gerçekleştirileceği ilan edilen protesto eylemi, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na açıkça aykırıdır ve Anayasa ile Kanunların açık olarak yasakladığı durum, tutum ve eylemler demokrasinin güvencesi altında olamaz ve de hiçbir kanunsuz eylem gerekçesi ne olursa olsun Ankara ilinde kabul edilemez. Ankara ilinde yasal olmayan herhangi bir eyleme tevessül edilmesi halinde, meydana gelebilecek her türlü olaylardan ve doğabilecek zararlardan; organize eden kuruluşlar ve yöneticileri ile söz konusu eyleme katılanların sorumlu olacağı, kanunsuz eylemin güvenlik güçleri tarafından mutlaka engelleneceği ve eylemi organize edenler ile katılanlar hakkında da gerekli yasal işlemlerin yapılacağı hususu kamuoyuna saygıyla sunulur."
(AA) (ANKA)