DÜNYA, dağıtım liginde yine birinci

DÜNYA Süper Dağıtım, Dağıtımcılar Ligi'nde dördüncü kez ilk sırada yer aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Wall Street Journal Europe gazetesinin Dağıtımcılar Ligi'nde DÜNYA Grubu şirketlerinden DÜNYA Süper Dağıtım AŞ, Sarı Kulvar'da bir kez daha ilk sırada yer almayı başardı.

Wall Street Journal Europe, Kırmızı, Sarı ve Yeşil kulvar olarak üç farklı kategoride dağıtım ligi birincilerini açıkladı. 2009 yılının ikinci yarısındaki dağıtım performansı göz önünde bulundurularak yapılan sıralamada, Kırmızı Kulvar'ın birincisi Almanca konuşan İsviçre'den Valora oldu. Aralarında İtalya, Hollanda Belçika gibi Avrupa Birliği'nin önde gelen ekonomilerinin yer aldığı Sarı Kulvar'da DÜNYA Süper Dağıtım AŞ birçok rakibini geride bırakarak dördüncü kez ilk sırada yer aldı. Wall Street Journal Satış Direktörü Anne Hogarth, DÜNYA'nın başarısını, "Sarı Kulvar'da, DÜNYA büyük bir başarıyla dördüncü kez birinci oldu" sözleriyle duyurdu. Yeşil Kulvar'da ise Suudi Arabistan'dan Al-Khazindar satışları yükselterek ikinci kez Yeşil Kulvar'ın birincisi olmayı başardı.

Wall Street Journal Dağıtım Ligi Ödülleri'nde International News Portugal, satış kârlılığını artırmak ve sürdürebilmek amacıyla başlattığı adet yönetiminde elde ettiği yüksek başarı ile yenilik ödülüne layık görüldü.

"Krize rağmen satışlar arttı"

Küresel ekonomik kriz nedeniyle 2009 yılının ikinci yarısının satışlar açısından oldukça zorlu geçtiğine dikkat çeken Wall Street Journal Satış Direktörü Anne Hogarth, "Bu nedenle tüm bu zor şartlar altında bile, satışlarını yükseltmeyi başaran Dağıtımcılar Ligi Ödülleri'nin sahiplerini kutluyorum" dedi. 2009 yılının kasım ayında yenilenen görünümü ile bayi satışlarında önemli yükselişler yaşandığına dikkat çeken Hogarth, "Ekonominin düzelmesi ve başmakalelerin geliştirilmesiyle birlikte gazetemizin yeni görünümü, satışların yeniden iyileştirilmesi için mükemmel bir zemin hazırlamıştır" dedi.

Hogarth, Kırmızı Kulvar'ın Wall Street Journal gazetesinin pazarlama aktivitesi uyguladığı geniş hacimli pazarları, Sarı Kulvar'ın pazarlama harcaması yapılmamış geniş hacimli pazarları, Yeşil Kulvar'ın ise ufak hacimli diğer pazarları kapsadığını bildirdi.

Wall Street Journal Dağıtım Ligi Ödülleri

 Ülke Dağıtımcı

 Kırmızı Kulvar

1- İsviçre Valora

2- Fransa Presstalis

3- İspanya IPS

4- Almanya ASV

 Sarı Kulvar 

1- Türkiye DÜNYA Süper dağıtım

2- Polonya Europress

3- İsviçre Naville

4- Yunanistan Hellenic

5- Belçika AMP

6- Lüksemburg MPK

7- İtalya Intercontinental

8- Hollanda Van Gelderen

9- İrlanda Advantage

 Yeşil Kulvar 

1- Suudi Arabistan Al-Khazindar

2- Portekiz INP

3- Norveç Interpress Norway

4- Avusturya Morawa

5- İsveç Interpress Sweden

6- Finlandiya Lehtipiste

7- Çek Cumhuriyeti CZ Press

8- Macaristan Hungaropress

9- Danimarka Interpress Denmark

 

Bu konularda ilginizi çekebilir