Diyarbakır'da polise bombalı araçla saldırı

Diyarbakır'da polis servis aracına teröristlerin düzenlediği bombalı saldırıda, 7 polis şehit oldu, aralarında sivillerin de bulunduğu 27 kişi yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde polis servis aracının geçişi sırasında teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda, ilk belirlemeler göre 7 polis şehit oldu, aralarında sivillerin de bulunduğu 27 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Şehirlerarası Otobüs Terminali yakınlarında özel harekat polislerini taşıyan aracın geçişi sırasında şiddetli bir patlama meydana geldi.

Kalkınma Bakanı açıkladı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'daki terör saldırısının bomba yüklü araçla gerçekleştirildiğini, patlamada 7 polisin şehit olduğunu, 1'i ağır 13 polis ile 1'i ağır 14 sivilin yaralandığını belirtti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Diyarbakır'da güvenlik güçlerimizi hedef alan terör saldırısını en şiddetli şekilde lanetlediğimi belirtmek istiyorum. Hain saldırıda 7 emniyet mensubumuz şehit oldu, 13 emniyet mensubumuz ve 14 sivil vatandaşımız yaralandı. Bu saldırılar, bizim terörle mücadele azmimizi kesintiye uğratmayacaktır." diye konuştu.