Diyarbakır artık başarının ve yükselmenin şehri

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

"Diyarbakır'a gelen ağlar, giden ağlar"... Diyarbakır için söylenmiş çok güzel bir söz bu. Bu sözün doğruluğunu geçtiğimiz günlerde Gazeteciler Cemiyeti'nde Vali Hüseyin Avni Mutlu'da daha iyi anladım ve yaşadım. Beklenen valiler kararnamesi ile birlikte İstanbul valiliğine atanan Diyarbakır Valisi Hüseyin  Avni Mutlu kentte, veda ziyaretleri kapsamında gazetecilerle bir araya gelmişti. İşte bu buluşmada Diyarbakır gerçeğine bir kez daha tanık oldum.

Vali Mutlu'nun Siirt valiliğinden Diyarbakır valiliğine atandığı gün, dün gibi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 28 Ağustos 2007 tarihinde Cumhurbaşkanı seçildikten sonra, Van'da başlayıp Diyarbakır'da bitirdiği Güneydoğu gezisi sırasında, dönemin Diyarbakır valisi şimdinin Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, yeni görevi için Ankara'daydı. Diyarbakır valiliğine kimin geleceği ile ilgili söylentiler vardı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Diyarbakır ziyareti sırasında valiliğe Hüseyin Avni Mutlu'nun getirildiği açıklandı. Hatta Vali Mutlu o gün Cumhurbaşkan'ına Diyarbakır ziyaretinde eşlik etmişti.

Hep söylüyorum, Diyarbakır her alanda çok hızlı gelişim gösteriyor. Bunun birçok örneğini yaşıyoruz, yansıtıyoruz. Geçmişte Diyarbakır memur veya tayinliler için sürgün yeriydi. Kimsenin gelmek, yaşamak, kalmak istemediği bir şehirdi. Şimdi ise özellikle tayinli memurların uzun dönemli kalmak istedikleri bir şehir durumuna geldi. Geçmişle ve bugünle ilgili iki örnek vererek bir durumu paylaşacağım: Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, belirttiğimiz gibi bu görevinden önce Diyarbakır valisiydi. Valilikten müsteşarlığa yükseldi. Yine Diyarbakır'da görev yapan Hüseyin Avni Mutlu da şimdi Türkiye'nin en büyü iline vali olarak atandı. Daha önce şöyle bir durum vardı; İstanbul'a vali yada emniyet müdürü, İzmir'den giderdi. Şimdi ise Diyarbakır'dan gidiyor. Diyarbakır artık sürgün değil, yükselmenin ve başarının şehri.

Diyarbakır'dan ayrılan bir valinin gözlerinde bir buğu, bir hüzün vardı. Vali Mutlu Diyarbakır'ı benimsemişti. Bu nedenle ayrılık hüznü yansımıştı yüzüne. İşte Diyarbakır artık böyle bir şehir oldu. Gelenlerin giderken gözyaşı ile döndükleri bir şehir... Vali Hüseyin Avni Mutlu'ya Diyarbakır'a verdiği emeklerden dolayı sonsuz teşekkürler. Ayrıca yeni görevinde de başarılar diliyorum. Diyarbakır yoluna devam edecek, devam etmek zorunda. Umarım Vali Hüseyin Avni Mutlu ile yaşadığımız ve yaptıklarımızı yeni gelecek valimiz Mustafa Toprak ile yaşar ve yaparız. Diyarbakır'ın gecikmeye, kaybetmeye, hataya lüksü yok.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir