Depremzedelere ayaz uyarısı

Deprem bölgesinde gece sıcaklıklarının yer yer -5 derecelere kadar düşecek olması nedeniyle gece ayazları bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Hava sıcaklığı, İç Anadolu ile Orta ve Doğu Karadeniz'de 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Deprem bölgesinde ise önümüzdeki üç gün boyunca gece sıcaklıklarının yer yer -5 derecelere kadar düşecek olması nedeniyle gece ayazları bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin kuzey ve doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Artvin, Mardin, Batman ve Siirt çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerler parçalı az bulutlu geçecek. İç ve Doğu Anadolu’da yer yer buzlanma ve don olayı ile sabahın ilk saatlerinde Afyonkarahisar ve Eskişehir çevrelerinde sis görülecek.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Ayaz uyarısı

Van merkez ve ilçelerinde önümüzdeki üç gün boyunca gece sıcaklıklarının yer yer -5 derecelere kadar düşecek olması nedeniyle gece ayazları beklendiği bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden, deprem bölgesiyle ilgili yapılan meteorolojik uyarıda, yapılan son değerlendirmelere göre, bölgede gece saatlerinde lokal olarak görülen hafif karla karışık yağmurun bugün öğle saatlerinde yağmur şekline dönüşerek aralıklı olarak devam edeceğinin ve öğle saatlerinden sonra etkisini kaybederek kesileceğinin tahmin edildiği kaydedildi.

Bölgede, önümüzdeki 3 gün boyunca gece sıcaklıklarının yer yer -5 derecelere kadar düşecek olması nedeniyle gece ayazları beklendiği ifade edildi.

Deprem bölgesinde bugün sabah saatlerinde lokal olarak görülen karla karışık yağmurun öğle saatlerine kadar aralıklarla yağmur şeklinde devam edeceğinin, öğleden sonra yerini parçalı ve çok bulutlu bir havaya bırakacağının tahmin edildiği belirtildi.

Bölgede yarın yağış beklenmediği ve parçalı bulutlu geçeceği bildirilen uyarıda, sabah ve gece saatlerinde bölgede buzlanma ve don olayının görüleceğinin tahmin edildiği kaydedildi.

Deprem bölgesinde, çarşamba günü yağış beklenmediği, parçalı ve çok bulutlu geçeceği, sabah ve gece saatlerinde bölgede buzlanma ve don olayının görüleceğinin tahmin edildiği bildirildi.

Bölgede perşembe günü öğle saatleri itibarıyla başlayacak yağmurun akşam ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerde kar şeklinde devam edeceğinin tahmin edildiği ifade edildi.

Bazı illerde hava durumu

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu (16)

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu (13)

İZMİR: Az bulutlu ve açık (20)

ADANA: Parçalı bulutlu (25)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık (24)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (12)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu (7)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu (18)

Bölgelerde hava durumu

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek. Sabahın ilk saatlerinde Afyonkarahisar çevrelerinde yer yer sis görülecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, doğusu parçalı bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bölgenin kuzey ve doğusunda sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Sabahın ilk saatlerinde Eskişehir çevrelerinde yer yer sis görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu; kıyıları ve Artvin çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu; güneydoğusu (Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak) akşam saatlerine kadar aralıklı yağmurlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı, doğusu çok bulutlu, Batman, Siirt ve Mardin çevreleri akşam saatlerine kadar yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir