Depremzedeler sorunlarına Ankara'da çözüm arayacak

Van'da 2011 yılında meydana gelen deprem sonrasında kurulan konteyner kentte barınan depremzedeler, yaşadıkları sorunlara Ankara'da çözüm arayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VAN -  Anadolu Konteyner Kentte yaşanan depremzedeler, sorunlarının giderilmediğini, bu nedenle seslerini duyurmak için Ankara'ya yürüme kararı aldıklarını bildirdi.

Edremit ilçesi sınırına kadar yürüyen grubu durduran polis, yaşlı, çocuk ve engellileri ayırarak diğerlerine izin verdi.  

Gruba destek veren kadınların da otobüsle geri gönderilmesinin ardından her aileden 1'er kişinin bulunduğu yaklaşık 30 kişi, "barınma hakkı" talebiyle Ankara'ya hareket etti.

Depremzedelerden Ali Ahi, yaptığı açıklamada, konteyner kentten 100 kişilik grupla yola çıktıklarını belirterek, "Aramızda 3 yaşındaki çocuklar, 80 yaşındaki kadınlar ve engelliler de vardı. Yaklaşık 8 kilometre yürüdükten sonra polis engeline takıldık. Polisler yürümemize izin vermedi. Çocuk, yaşlı ve engellileri gruptan ayırdılar ve biz yolumuza devam ettik. Aramızdan seçtiğimiz gönüllülerle Ankara'ya gideceğiz."

Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihilerinde gerçekleşen depremlerin ardından evi yıkılan vatandaşlar için kurulan konteyner kentler, kalıcı konutların tamamlanmasıyla boşaltılırken, barınma ihtiyaçlarının giderilmesini bekleyen yaklaşık 200 kişi Anadolu Konteyner Kentte kalmaya devam ediyordu.

Bu konularda ilginizi çekebilir